Objavljeno: 13.04.2022. 14:17 Izmenjeno: 13.04.2022. 14:17

Da li može da se uvede mini bus koji će ići do kraja Leštana, jer autobusa nema, bar od stanice autobusa  306 do kraja Leštana. (Vladan)   Iz Sekretarijata za Javni Prevoz odgovaraju:   Deo naselja koji je predmet zahteva građana je naslonjen na Kružni put, odnosno državni put IIa reda broj 154 (Leštane – […]

Da li može da se uvede mini bus koji će ići do kraja Leštana, jer autobusa nema, bar od stanice autobusa  306 do kraja Leštana. (Vladan)

 

Iz Sekretarijata za Javni Prevoz odgovaraju:

 

Deo naselja koji je predmet zahteva građana je naslonjen na Kružni put, odnosno državni put IIa reda broj 154 (Leštane – Bubanj potok – veza sa državnim putem A1).

Na više pokušaja gradskog Sekretarijata za javni prevoz da se tokom rekonstrukcije predmetnog Kružnog puta izgrade autobuska stajališta, upravljač puta JP „Putevi Srbije“ nije prihvatio ovu mogućnost. Sekretarijat za javni prevoz je u proteklom periodu pripremio projektnu dokumentaciju za dva nova stajališta, kao i za novu okretnicu na kraju naselja, ali do sada nisu dobijene potrebne saglasnosti od strane upravljača puta za njihovu izgradnju. U ovom momentu se radi na izradi odgovarajuće planske dokumentacije (plana detaljne regulacije) koja će biti osnova za realizaciju u narednom periodu. Nakon toga, moguće je pokrenuti postupak za izgradnju novih stajališta i okretnice, što je preduslov produženju linije 306 do kraja naselja Leštane.

 

 

Gledateljka se javlja iz Rušnja, problem je sa komšijom koji ima ne uređeno dvorište, niko ne živi tu, nepokošena trava, stare oronule zgrade, objekat je na putu, preti kao opasnost. Kome  da se gledateljka obrati. (Ljiljana)

 

 

S obzirom da gledateljka nije ostavila tačnu adresu pomenutog objekta i parcele, preporučujemo joj da se obrati Komunalnoj inspekciji GO Čukarica na meil komunalnaiinspekcija@cukarica.rs-tel.011/3052-258

 

Zemun, na uglu ulica Krajiške i Geteove, postoji saobraćajni znak upozorenja za ležećeg policajca, znak je previše blizu stavljen kolovozu, pa je bio oboren, pa popravljen i sada ista situacija, kamioni kad prodju oni ga okrenu, ili ga autobusi oštete. Da li  može da se pomeri znak, možda bliže banderi. (Mirjana)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za saobraćaj i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

Ulica Pere Todorovića  – ulazi u zgrade nemaju mogućnost prilaza ni vatrogasnim vozilima,ni kolima Hitne pomoći,ni ljudima koji se useljavaju ili iseljavaju iz zgrada.Znači,automobili su parkirani na ulici,prilaz u zgrade je vrlo uzan,bez mogućnosti da bilo ko od hitnih vozila bude dostupan. Gledateljka pita može li da se stavi znak za   zabranu parkiranja? (Mira)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj su nam odgovorili:

 

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima definisano je da vozač ne sme da zaustavi, odnosno parkira vozilo:

članom 62. stav 1, na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka;

članom 66. stav 1. tačka 13, na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom;

 

Takođe, Članom 23, Stav 1, Tačka 3, Odluke o komunalnom redu definisano je sledeće:

„U cilju zaštite površina javne namene i površina u javnom korišćenju zabranjeno je zaustavljanje ili ostavljanje vozila kojim se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta, kolskog prolaza između stambenih zgrada, interne saobraćajnice i slično“.

Shodno navedenom, Komunalna milicija, ul. Makenzijeva br. 31, u skladu sa svojim nadležnostima može vršiti kontrolu nepropisnog parkiranja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana