Objavljeno: 12.04.2022. 14:37 Izmenjeno: 12.04.2022. 14:37

Gledalac kaže da su pre dve godine  vraćeni kontejneri ispred Žarkovačkog groblja a sada je neko opet pomerio, tako da sada posle zadušnica ili posete groblja nema gde da se baci otpad. Pita kada će biti vraćeni?(Miodrag)   Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:   Kada je u pitanju lokacija Žarkovačko groblje u Trgovačkoj ulici sudovi […]

Gledalac kaže da su pre dve godine  vraćeni kontejneri ispred Žarkovačkog groblja a sada je neko opet pomerio, tako da sada posle zadušnica ili posete groblja nema gde da se baci otpad. Pita kada će biti vraćeni?(Miodrag)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Kada je u pitanju lokacija Žarkovačko groblje u Trgovačkoj ulici sudovi za komunalni otpad su postavljeni unutar pogrebnog prostora.  Na navedenoj lokaciji pored kontejnera  postavljen je i dovoljan broj zelenih PVC kanti za odlaganje komunalnog otpada.

 

Da li postoji mogućnost da se autobusima 101,106,107 I 85 produzi jedna stanica do groblja  u Zbegu, postoji tu okretnica i stanica, mnogo bi značilo za ljude koji dolaze na groblje, jer predhodna stanica je više od kolometar udaljena. (Milovan)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

U visini groblja postoji stajalište odakle putnici imaju pristup samom groblju, dok bi promena trasa pomenutih linija javnog prevoza negativno uticala na funkcionisanje istih, posebno uzevši u obzir da su glavna kretanja na ovim linijama pre svega na relaciji grad – periferna naselja.

 

 

Gledalac pita kada će biti proširenje groblja u Ugrinovcima, obećavali su ali za sada ništa, nema mesta na postojećem groblju za sahranjivanje. (Nikolić)

 

Iz JKP Pogrebne usluge su nas obavestili da groblje u Ugrinovcima nije u nadležnosti ovog JKP.Preporučuju gledaocu da se za rešavanje ovog pitanja obrati Javnom preduzeću „Poslovni centar“ Zemun – Radna jediica za upravljanje grobljima:Telefon: 011/7870-136

 

 

 

 

Gledalac pita šta se dešava sa linijom autobusa 73, svakog dana  ima preskakanja u redu vožnje , čeka se i po 50. Minuta. (Dragan)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Analizom rada linije 73 ( Novi Beograd /Blok 45/ – Batajnica) konstatovano je da je u prvih 11 dana aprila meseca, realizacija planiranog reda vožnje iznosila preko 90%.

 

Zbog povremenih zastoja u  saobraćaju duž trase linije, kao i zbog iznenadnih kvarova vozila, dešavalo se da se pojedini polasci ne ostvare po planiranom redu vožnje.

 

U narednom periodu, Sekretarijat za javni prevoz, odnosno Odeljenje za monitoring u upravljanje će pojačati kontrolu rada linije 73, a sve u cilju poboljšanja ponuđenog kvaliteta prevozne usluge na liniji 73.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana