Objavljeno: 05.04.2022. 15:17 Izmenjeno: 05.04.2022. 15:17

Čukarica, Železnik, Stjepana Supanca 30 – Gledataljka je više puta prijavljivala parkiran automobil koji stoji ispred zgrade 3 godine i ne pomera se, auto ima tablice prijavljivala je policiji ali nisu došli. (Svetlana)   Član 19. Odluke o javnim parkiralištima grada Beograda podrazumeva da je na javnim parkiralištima zabranjeno parkiranje vozila koje nije registrovano, odnosno […]

Čukarica, Železnik, Stjepana Supanca 30 – Gledataljka je više puta prijavljivala parkiran automobil koji stoji ispred zgrade 3 godine i ne pomera se, auto ima tablice prijavljivala je policiji ali nisu došli. (Svetlana)

 

Član 19. Odluke o javnim parkiralištima grada Beograda podrazumeva da je na javnim parkiralištima zabranjeno parkiranje vozila koje nije registrovano, odnosno čijoj registracionoj nalepnici je istekao rok važenja i parkiranje vozila na kojima registarske tablice odnosno registracione nalepnice nisu postavljene na propisan način, kao i ostavljanje neispravnog ili havarisanog vozila, odnosno priključnog vozila bez sopstvenog pogona. Kontrolu primene ove odluke sprovodi komunalna inspekcija.

Našoj gledateljki Svetlani preporučujemo da ovaj problem prijavi komunalnoj inspekciji GO Čukarica kao nadležnom organu, kako bi inspektori izašli na teren i doneli Rešenje po kome se vlasniku vozila naređuje uklanjanje neregistrovanog vozila sa javne površine.

 

 

Rakovica, Resnik – Kada će biti sagrađena kapela u Resniku? Kapele nema na groblju, a ni kod crkve, opela se drže po kućama i to je krajnje neprihvatljivo u 21 veku. (Milanka)

 

S obzirom na to da se groblje u Resniku ne nalazi u sistemu održavanja JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, pitanje naše gledateljke prosledili smo GO Rakovica i o odgovoru ćemo je naknadno obavestiti.

 

 

Palilula, Kotež, Đoke Pavićevića 7 – Gledateljka navodi da su 1. marta radnici Vodovoda izvodili radove na saniranju cevi ispred zgrade. Ostavili su raskopanu veliku površinu. Obraćali su se Vodovodu, ali nisu dobili nikakav odgovor. (Anđelka)

 

Nadležna Služba vodovodne mreže preduzeća JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je, po prijavi br. 2762, otklonila kvar na predmetnoj lokaciji. Tom prilikom izvršen je iskop u zelenoj površini.

Po završetku radova rov je zatrpan istim materijalom, a radovi su odjavljeni JKP „Zelenilo Beograd“, s obzirom na to da se predmetna površina nalazi u Programu redovnog odžavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“.

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ su odgovorili da je, u skladu sa procedurom, pisan izveštaj o oštećenju navedene površine i da su radovi na sanaciji iste u planu u narednom periodu, u skladu sa dinamikom radova ovog Preduzeća.

 

 

Voždovac, Kumodraška – Da li može da se ukloni oronula kuća sa stanice Dušana Jovanovića u Kumodraškoj ulici, izgrađena 30-tih godina, koja je postala javni toalet? (Nada)

 

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove navode da pitanje u vezi sa uklanjanjem predmetnog objekta u Kumodraškoj ulici nije u nadležnosti građevinske inspekcije ovog sekretarijata, pošto je reč o legalnom objektu.

Preporučujemo gledateljki da se za preciznije informacije obrati organu nadležnom za izdavanje građevinske dozvole.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana