Objavljeno: 04.04.2022. 15:33 Izmenjeno: 04.04.2022. 15:33

Rakovica, Reljkovićeva ulica – Gledateljka pita da li može da se obnovi park u ovoj ulici. Molbilijar je postavljen u parku 1968. godine. (Mirjana)   Iz JKP „Zelenilo-Beograd“ odgovorili su da se predmetna površina nalazi u Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina ovog preduzeća, koje se bavi održavanjem oko 3.000 hektara javnih zelenih površina (parkovi, […]

Rakovica, Reljkovićeva ulica – Gledateljka pita da li može da se obnovi park u ovoj ulici. Molbilijar je postavljen u parku 1968. godine. (Mirjana)

 

Iz JKP „Zelenilo-Beograd“ odgovorili su da se predmetna površina nalazi u Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina ovog preduzeća, koje se bavi održavanjem oko 3.000 hektara javnih zelenih površina (parkovi, skverovi, ulični travnjaci, rekreativni kompleksi, zelenilo stambenih naselja, delimično uređene površine…) na teritoriji deset gradskih opština.

Imajući u vidu to da JKP „Zelenilo-Beograd“ svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluke koje lokacije će biti uvrštene u plan realizacije donose se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

U skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima i godišnjim planom rada, JKP „Zelenilo Beograd“ obaveštava gledateljku da sanacija predmetne površine nije u planu za realizaciju u toku 2022. godine.

 

Ukoliko naša gledateljka želi da podnese zahtev za obnovu parka, procedura je sledeća: zahtev se podnosi neposredno JKP ”Zelenilo Beograd”, poželjno je da zahtev prati šira peticija građana, jer je to osnov za reagovanje. Nakon toga, pristupa se sagledavanju stanja i mogućnosti na terenu, projektovanju i obezbeđivanju potrebnih finansijskih sredstava.

 

Sopot, Kovijona 3 – Posle 40 godina ukinuli su stanicu Kovijona 3 u oba smera je ukinutada li može da se stanica vrati? (Božidarka)

 

Kako smo već obavestili našu gledateljku, Sekretarijat za javni prevoz se već angažovao kod JP „Putevi Srbije“, koja je nadležna za davanje saglasnosti za uspostavljanje stajališta javnog prevoza na državnom putu, u skladu sa odgovarajućom procedurom. Nakon sprovedenih zakonskih procedura i pribavljnja svih neophdnih saglasnosti, očekuje se realizacija postavljanja stajališta Kovijona 3.

Sve ove procedure zahtevaju određeni vremenski rok, pa molimo našu gledateljku za strpljenje.

 

Voždovac –  Gledateljka pita šta se dešava sa predmetima koji stoje godinama u katastru Opštine Voždovac (konkretno, njen predmet stoji od 2019. godine). U pitanju je uknjižba stana-nasledstvo, a odgovor službe je uvek isti – ”predmet je u radu”. Ona pita šta da radi i kome da se obrati. (Marina)

 

Da bismo pitanje naše gledateljke prosledili Republičkom geodetskomj zavodu – Službi za katastar nepokretnosti Voždovac, potrebno je da nam dostavi dopunu i navede broj pod kojim je predmet u+zaveden u gorenavedenoj službi.

 

Čukarica, Cerski venac 2 – Gledalac pita šta se dešava sa računom za vodu, koji se uvećao 524% za jedan mesec. Prošlog meseca platio je 890 dinara za tročlano domaćinstvo, a sada treba da plati 5.560 dinara. On moli da se proveri o čemu se radi. (Ljubiša)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na pitanje našeg gledaoca prenosimo u celosti:

 

Vodomer kojim se meri potrošnja vode preko koga se vodom snabdeva stambena zgrada u ul. Cerski venac br. 2, očitan je 06.11.2020. godine (stanje na vodomeru 0389m³) i 07.03.2022. godine (stanje na vodomeru 2379m³).

 

Iz razloga što je Odlukom o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji Grada Beograda predviđeno da jedinstvene uplatnice za tekući mesec preduzeće za objedinjenu naplatu dostavlja korisnicima mesečno, a nije predviđena obaveza komunalnog preduzeća da se očitavanje vodomera vrši mesečno, korisnici se u periodu između dva očitavanja zadužuju akontaciono, a po očitanom stanju, preduzeće za objedinjenu naplatu, ispostavlja uplatnicu baziranu na stvarnoj potrošnji. Iznos akontacionog zaduženja zavisi od dnevnog proseka potrošnje u periodu između prethodna dva očitavanja. Zaduženje ispostavljeno nakon čitanja predstavlja razliku između stvarno isporučene količine vode i zbira akontacionih zaduženja. Svakim narednim čitanjem, formira se i novi dnevni prosek potrošnje za budući period, tj. za period do sledećeg čitanja.

Analizom napred navedenih očitavanja vodomera proizilazi da je dnevna prosečna potrošnja upotrebljena prilikom obračuna utrošene vode stambene zgrade za period od novembra 2020. godine do februara 2022. godine od 2,62mᶾ, bila manja od stvarne potrošnje (4,09mᶾ) te je obračunom za mart 2022. godine obuhvaćena i razlika za navedeni period.

Napominjemo da je Članovima br. 37. i br. 50. Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode (Sl. List grada Beograda br. 23/2005, br. 2/2011, br. 29/2014, br. 19/2017 i br. 74/2019), propisano da se o održavanju kućne vodovodne instalacije i vodomernog skloništa stara korisnik naših usluga, kao i da isti odgovara za nastalu štetu i troškove, prouzrokovane, izlivanjem vode.

Članom br. 2. napred navedene Odluke, „kućna vodovodna instalacija“ jesu vodovodne instalacije i uređaji korisnika vode koji počinju iza odvodnog ventila na vodomeru u vodovodnom priključku, a završavaju se točećim mestom.

Na osnovu napred navedenog, proizilazi da je obračun utrošene vode stambene zgrade u ul. Cerski venac br. 2 za mart 2022. godine iskazan na uplatnicama JKP „Infostan tehnologije“ ispravan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana