Objavljeno: 24.02.2022. 13:35 Izmenjeno: 24.02.2022. 13:35

Nikole Simića 4( novi naziv ulice), Mirijevo – Od Nove godine konstantan je  problem sa grejanjem, a dve nedelje nema grejanja. Kada će biti rešen problem i za koliko će biti umanjeni računi radi neadekvatne isporuke toplotne energije? (Bane)   Iz JKP Beogradske elektrane su nam odgovorili sledeće:   Ekipa JKP Beogradske elektrane je u […]

Nikole Simića 4( novi naziv ulice), Mirijevo – Od Nove godine konstantan je  problem sa grejanjem, a dve nedelje nema grejanja. Kada će biti rešen problem i za koliko će biti umanjeni računi radi neadekvatne isporuke toplotne energije? (Bane)

 

Iz JKP Beogradske elektrane su nam odgovorili sledeće:

 

Ekipa JKP Beogradske elektrane je u više navrata kontrolisala funkcionisanje grejne instalacije na adresi Nikole Simića 4. Konstatovano je da podstanica radi u režimu kvalitativno-kvantitativne regulacije i da se isporuka toplotne energije odvija u skladu sa projektovanim parametrima i trenutnim meteorološkim uslovima (temperatura vode u radijatorima zavisi od spoljne temperature). Korisnik Musić je jedinu zvaničnu reklamaciju u ovoj grejnoj sezoni uputio dana 21.02.2022.godine, kada je zbog curenja na toplovodu došlo do kratkotrajnog poremećaja u isporuci toplotne energije, koji je narednog dana otklonjen. Ukoliko u narednom periodu korisnik bude imao primedbi na kvalitet grejanja, može nam se obratiti redovnim putem, preko dispečerskog centra JKP Beogradske elektrane (tel.2093011 za negrejanja i 2093100 za curenja).

 

Batajnica – stanari u Ulici Kneza Paskača  i Slobodana Macure  su 2014 godine podneli zahtev za postavljanje kišnih rešetki, postoji kanalizaciona cev, obraćali su se Beograd putu, i Opštini ali nisu dobili odgovor osim da niko nije nadležan., moli za pomoć, ulica tone. (Mladen)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

U evidenciji slivnika koje održava JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nisu registrovane pomenute ulice iako u tim ulicama postoji gradska kanalizaciona mreža.

Iako se JKP „Beogradki vodovod i kanalizacija“ bavi isključivo održavanjem postojeće kanalizacione mreže i slivnika i nije nadležno za ugradnju novih slivnika, dežurne ekipe našeg preduzeća će izaći na teren kako bi utvrdili stanje.

Molimo stranku da nam ostavi kontakt podatke kako bismo je obavestili o dolasku.

 

 

Stari grad, Kosovska 18 – problem je sa  računima za vodu koji su veliki, obraćali su se vodovodu, gradskom stambenom ali odgovora i rešenja nema to traje od 2016 godine, kome da se obrate za rešavanje problema, jer tročlano domaćinstvo plaća vodu 4000 dinara, misle  da se neko ne legalno priključio. (Aleksandar)

 

Iz JKP BVK su nam odgovorili sledeće:

 

U pregledu potrošača na adresi  Kosovska 18 registrovana stambena zgrada. Preko navedenog vodomera vodom se snabdevaju i dva lokala i jedno domaćinstvo, čija se potrošnja odbija od potrošnje koju registruje glavni vodomer.

JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” redovno očitava vodomer za predemetnog potrošača  i shodno Odluci o prečišćavanju i distribuciji vode, utrošene kubike dostavlja JKP ”Infostan Tehnoligije”, koji na bazi prijavljenih članova  ili kvadraturi stambeno prostora vrši raspodelu i zaduženje korisnika naših usluga, s tim u vezi dnevna prosečna potrošnja za predemtnog potrošača iznosi 40,39m3.

JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” je izlazskom na teren, konstatovao da se činjenično stanje na terenu slaže sa evidentiranim potrošačima u sistemu kod istog i obavestio predmetnog potrošača o postojanju mogućnosti kvara na unutrašnjim instalacijama, koji je u nadležnosti potrošača.

 

Gledateljka pita kada će i na koji način moći da se dobije pomoć za zamenu stolarije, obraćala se opštini i gradu ali odgovor nije dobila. (Dobrila)

 

U februaru mesecu Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, kao i gradske opštine.Za sada je samo GO Palilula raspisala javni poziv za zamenu stolarije a očekuje se da će u skorije vreme to uraditi i druge gradske opštine. Preporučujemo gledateljki da se povremeno informiše u opštini stanovanja o proceduri za prijavljivanje za dodelu sredstava za zamenu stolarije.

 

Gledalac iz Vinče pita kada će moći da se uradi kanalizacija u naselju koje ide od okretnice do Smederevskog puta, to je naselje na brdu i nema kanalizaciju a Vinča ima. (Milosav)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koji je usvojila Skupština grada Beograda, nisu predviđene aktivnosti na izgradnji kanalizacije u području navedenom u Vašem upitu.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana