Objavljeno: 21.02.2022. 13:57 Izmenjeno: 21.02.2022. 13:57

Na Miljakovcu 3, kod okretnice autobusa 48,  odnešeni su  kontejneri i građani su prinuđeni da smeće nose na Kanarevo brdo već 3. meseca, gledalac pita da li i gde će  vratiti kontejnere? (Živan)   Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:   Kada je reč o lokaciji okretnica autobuske linije 48 na Miljakovcu na opštini Rakovica, JKP […]

Na Miljakovcu 3, kod okretnice autobusa 48,  odnešeni su  kontejneri i građani su prinuđeni da smeće nose na Kanarevo brdo već 3. meseca, gledalac pita da li i gde će  vratiti kontejnere? (Živan)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Kada je reč o lokaciji okretnica autobuske linije 48 na Miljakovcu na opštini Rakovica, JKP „Gradska čistoća”  je podelilo zelene PVC  kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog otpada. Oni koji nisu bili u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ Rakovica, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

 

Tokom uručenja kanti sugrađanima je predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” ne ulaze u privatan posed.

 

Rakovica – Zgrada je bila predata za uknjiženje 2003. godine, ali još uvek nije uknjižen  i gledalac zbog toga ne može da proda stan. Kome da se obrati? (Aleksandar)

 

Za proces uknjižbe potrebno je da se gledalac obrati Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti Rakovica, koja se nalazi na adresi Miška Kranjca broj 12, a njihov broj telefona je 011 6355 600.

 

Za proces ozakonjenja objekta potrebno je utvrditi ispunjenost pravnih, urbanističko-tehničkih i drugih uslova propisanih Zakonom o ozakonjenju objekata, te je neophodno da se stranka obrati lično Sekretarijatu za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda, na broj telefona Odeljenja za opštinu Rakovica 011 715-7621, svakog radnog dana, kako bi dobila potrebne informacije.

 

 

Gledalac poseduje stan od 43 kvadratna metra ( stan + terasa). Zašto plaća grejanje za celu kvadraturu kada je terasa otvorena?(Srboljub)

 

Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:

 

Davalac usluge grejanja je JKP Beogradske elektrane. Na osnovu naloga navedenog nadležnog preduzeća, u kome je navedena kvadratura zagrevane površine prostora, naše preduzeće uključuje uslugu grejanja na račun objedinjene naplate korisnika. Isključivo u skladu sa dostavljenim podacima o kvadraturi zagrevane površine vrši se obračun mesečnih računa, za isporučenu uslugu grejanja. Za korekciju kvadrature zagrevane površine stana korisnik mora da se obratu davaocu usluge JKP Beogradske elektrane, koje će na licu mesta utvrditi činjenično stanje i ukoliko postoje uslovi poslaće nalog sa novom kvadraturom. JKP Infostan tehnologije isključivo po dobijenom nalogu može da izvrši korekciju kvadrature zagrevane površine stana.

.Opština Palilula, Novo naselje – u formularima za energetsku efikasnost  stambenih prostora pominje se samo zamena prozora. Na koji način konkurisati ukoliko stanari žele da urade izolaciju ili stave solarne panele? (Živana)

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja obrati pozivnom centru GO Palilula na telefone 011/ 2694 – 429 i 011/ 3236 – 508, gde će dobiti sve potrebne informacije vezane za sufinansiranje energetske efikasnosti.

 

Gledateljka pita zašto se u DZ u Knez Danilovoj niko ne javlja na telefone (fiksne ili mobilne) u terenskoj službi? (Mila)

 

Iz DZ Palilula su nam odgovorili sledeće:

Moraćemo da Vas demantujemo, informacija nije tačna,

Centrala u ustanovi je stara, poseduje 1 slušalicu a ima 9 linija, i zaposleni se uredno javljaju svim korisnicima.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana