Objavljeno: 01.02.2022. 15:20 Izmenjeno: 01.02.2022. 15:20

Gledateljka pita gde de se nalazi Komesarijat za izbeglice i migracije. (Ljuba)   Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije nalazi se na adresi Nehruova broj 4 na Novom Beogradu. Broj telefona je 011 311 72 72, a faksa 011 312 95 85.     Voždovac, naselje Braća Jerković – Da li može da se […]

Gledateljka pita gde de se nalazi Komesarijat za izbeglice i migracije. (Ljuba)

 

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije nalazi se na adresi Nehruova broj 4 na Novom Beogradu. Broj telefona je 011 311 72 72, a faksa 011 312 95 85.

 

 

Voždovac, naselje Braća Jerković – Da li može da se vrati pešački prelaz između pijace i Ulice Jovana Bjelića? (Radiša)

 

Nakon odgovora JKP „Beograd put“, koji smo našem gledaocu dostavili 27. januara, danas dostavljamo dopunu, odgovorom Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda:

 

Nakon realizacije projekta rekonstrukcije predmentog dela Ulice braće Jerković, izmenjena je pozicija pešačkih prelaza, odnosno, projektom je predviđeno da se, u cilju obezbeđenja što većeg broja parking mesta duž uličnog fronta, pešački prelaz u visini kućnog broja 92-94 ukloni, a da se za korisnike sa parne strane ulice obezbedi pešački prelaz u zoni raskrsnice sa Ulicom Jovana Bijelića.

Uvidom u stanje i uslove saobraćaja nakon rekonstrukcije, utvrđeno je da je, u cilju dodatnog unapređenja bezbednosti pešaka, pre svega dece na putu ka osnovnim školama u Meštrovićevoj ulici, ali i korisnika javnog prevoza, potrebno preduzeti dodatne mere. Neophodno je izvršiti ugradnju fizičkih prepreka za usporavanje saobraćaja na prilazima predmetnom pešačkom prelazu iz oba smera.

U skladu sa navedenim zaključcima, Sekretarijat za saobraćaj će, nakon obezbeđivanja formalnih uslova, odnosno aktiviranja ugovora za budžetsku 2022. godinu, doneti rešenje kojim se JKP „Beograda put“ nalaže realizacija navedenih mera na predmetnoj poziciji.

Realizacija rešenja uslovljena je i povoljnim meteorološkim uslovima, pa se ugradnja pomenute opreme može očekivati u prvom kvartalu ove godine.

 

Zemun, Batajnica, Braće Vojinovića 5 – Gledateljka navodi da je prošlo nekoliko godina od kako su podneli zahtev za legalizaciju objekta, ali do danas nije ništa urađeno. Nerešavanje pitanja legalizacije povlači i druge stvari za sobom, te su npr. odbijeni od strane preduzeća Srbijagas zbog toga što njihova kuća nije legalizovana, a to im dodatno otežava životne uslove. (Branka)

 

Iz Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda odgovorili su da je u postupku ozakonjenja potrebno utvrditi ispunjenost pravnih, urbanističko-tehničkih i drugih uslova propisanih Zakonom o ozakonjenju objekata, te je potrebno da se stranka obrati lično ovom Sekretarijatu svakog radnog dana od 08 do 15 časova, kako bi dobila potrebne informacije. Broj telefona Odeljenja za opštinu Zemun je 011 715 7562.

 

 

Voždovac, Beli potok, Braće Jakovljević – Gledateljka pita kada će žitelji ove ulice biti priključeni na gradsku kanalizacionu mrežu. (Zorica)

 

Na pitanje naše gledateljke Zorice dobili smo odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ da su se izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda i ulične kanalizacione mreže stekli uslovi za priključenje žitelja naselja Beli potok.

Oni navode i to da su u toku završni radovi pre puštanja kompletnog sistema u rad, što će omogućiti da u najskorije moguće vreme stanovnici ovog dela grada (a tu spada i Ulica braće Jakovljević) koriste gradsku kanalizaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana