Objavljeno: 31.01.2022. 15:48 Izmenjeno: 31.01.2022. 15:48

Bulevar oslobođenja – Na ovoj lokaciji se već  godinama unazad postavljaju isti novogodišnji ukrasi koji ne rade, tj. jedan deo ukrasa radi, drugi ne, a neki od njih uopšte ne rade. Da li postoji mogućnost da se ovde za narednu novu godinu nabave i postave novi ukrasi? (Gordana Ćetković sa Miljakovca, 066 449955)   Iz […]

Bulevar oslobođenja – Na ovoj lokaciji se već  godinama unazad postavljaju isti novogodišnji ukrasi koji ne rade, tj. jedan deo ukrasa radi, drugi ne, a neki od njih uopšte ne rade. Da li postoji mogućnost da se ovde za narednu novu godinu nabave i postave novi ukrasi? (Gordana Ćetković sa Miljakovca, 066 449955)

 

Iz Sekretarijata za energetiku grada Beograda našoj gledateljki su odgovorili sledeće:

 

Uvažavajući tehničke uslove na pojedinačnim lokacijama, svake godine izvode se montažno-demontažni radovi svečanog osvetljenja prema usvojenom planu i programu. U toku faze pripremnih radova, vrši se repariranje i testiranje ispravnosti opreme, tako da ista ne sme biti ugrađena ukoliko poseduje bilo kakav funkcionalan nedostatak. S obzirom na to da se oprema svečanog osvetljenja montira na već postojeću instalaciju i ostalu komunalnu infrastrukturu, postoji mogućnost da ne bude u funkciji ukoliko postoje bilo kakve neregularnosti u sistemu.

 

Stoga, ukoliko primete bilo kakvu neregularnost u radu instalacije javnog osvetljenja, bilo da je u pitanju funkcionalno javno, dekorativno ili svečano osvetljenje (gde nije u funkciji pojedinačna, ili grupa svetiljki, rad u prekidima i sl.), apelujemo na naše sugrađane da pozovu broj telefona kontrolno-komandnog centra JKP “Javno osvetljenje“ Beograd (011 44 05 100 ili 069 20 24 000) i prijave svoje zapažanje. Nadležne ekipe će blagovremeno izaći na lice mesta i otkloniti kvar.

 

Grocka, Kaluđerica, Kozaračka ulica – Od nove godine ne čiste Kozarčku ulicu od broja 28 do 38. Odnošenje smeća sa ove lokacije je preuzelo je privatno preduzeće „Eko Grocka“. (Vida)

 

Iz preduzeća EKO Grocka odgovorili su da Kozaračka ulica u naselju Kaluđerica tokom januara nije očišćena dana 10.01.2022. godine zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a da je u svim ostalim terminima izvršena usluga.

Oni navode i to da su sva vozila ovog preduzeća pokrivena GPS sistemom za praćenje vozila, te su njihovi navodi lako proverljivi, a dostavili su i putanju kretanja svojih vozila na prijavljenoj lokaciji kao prilog svojim tvrdnjama.

Zemun, Zemun polje, Dušana Mađarčića Korčagina – na samom ulazu u ulicu i prilazu zgradama postoji velika rupa na kolovozu. Kako ulica nije asfaltirana do kraja, stanovnici iz tog dela  izvose veliku količinu blata na ulicu i sve je jako prljavo. (Goran)

 

Iz Odeljenja za imovinsko-pravne, stambene i poslove komunalne inspekcije i izvršenja GO Zemun obavestili su nad da je, uvidom u elektronsku evidenciju Republičkog geodetskog zavoda, utvrđeno da je navedena površina nekategorisani put, a shodno članom 12. stav 1. tačka 14. Statuta gradske opštine Zemun („Sl. list grada Beograda“ br. 43/201 3-prečišćen tekst, 77/19 i 156/20), utvrđena je nadležnost gradske opštine Zemun da se stara o izgradnji, rekonstrukciji, održavanju, zaštiti, korišćenju, razvoju i upravljanju nekategorisanim putevima u naselju i može vršiti održavanje i druge poslove na saobraćajnim površinama u javnom korišćenju unutar bloka koji su u javnoj svojini, u skladu sa programom koji donosi nadležni organ gradske opštine.

 

Članom 7. Odluke o ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima („Sl. list grada Beograda“ br. 3/2001, 15/2005, 29/2007-dr. odluka, 17/2020-dr. odluka i 139/2020 — dr.odluka), regulisano je da na teritoriji grada Beograda nekategorisane puteve utvrđuju skupštine gradskih opština na čijem se području nekategorisani put nalazi.

 

Razlozi za donošenje programa sadržani su u članu 16. Odluke o nekategorisanim putevima i saobraćajnim površinama u javnom korišćenju unutar bloka na području gradske opštine Zemun („Sl. list grada Beograda“ br. 70/16, 89/17, 95/19 i 156/20), kojim se obavezuje organizaciona jedinica Uprave Gradske opštine Zemun nadležna za imovinsko-pravne i inspekcijske poslove da na osnovu utvrđenog stanja na terenu po evidenciji nekategorisanih puteva, a u saradnji sa organizacionom jedinicom Uprave Gradske opštine Zemun nadležne za građevinske poslove, sačini predlog programa za održavanje nekategorisanih puteva.

 

Imajući u vidu sve navedeno, a pre svega vodeći se idejom da su potrebe rpađana Zemuna prioritet Gradske opštine Zemun, organizaciona jedinica Uprave Gradske opštine Zemun nadležna za imovinsko-pravne i inspekcijske poslove, saglasno članu 14. navedene Odluke, sačinihe Dopunu Izveštaja o nekategorisanim putevima na području GO Zemun. Time će navedena površina biti stavljena u program, a nakon toga i hitno sanirana.

 

Da li će izbegla lica iz Hrvatske uspeti da ostvare neko od prava, pošto su ostali bez stanova, smeštaja. Gledateljka ima oba državljanstva, ali nema nikakva prava za povratak. Takođe, interesuje je na koji način može da reši pitanje imovine u Hrvatskoj. (Ljuba)

 

Imajući u vidu tematiku i izuzetnu kompleksnost rešavanja pitanja koja je naša gledateljka postavila, neophodno je da se za rešavanje istih obrati lično Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, a to može učiniti na broj telefona 011/3117272.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana