Objavljeno: 24.01.2022. 15:01 Izmenjeno: 24.01.2022. 15:01

Rakovica, Labudovo brdo – Gledalac pita kada biti omogućeno izvršenje uknjižbe i legalizacije stanova koje je sagradio „Progres“ na Labudovom brdu. On već 10 godina pokušava na sve načine da dobije odgovor, ali bezuspešno. (Ljubiša ) Beokom je pitanje gledaoca prosledio Sekretarijatu za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Po […]

  1. Rakovica, Labudovo brdo – Gledalac pita kada biti omogućeno izvršenje uknjižbe i legalizacije stanova koje je sagradio „Progres“ na Labudovom brdu. On već 10 godina pokušava na sve načine da dobije odgovor, ali bezuspešno. (Ljubiša )

Beokom je pitanje gledaoca prosledio Sekretarijatu za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Po dobijanju povratnih informacija, gledaca ćemo obavestiti.

Novi Beograd, Bežanijska kosa – Gledateljka pita kada će na Bežanijskoj kosi biti izgrađen dom zdravlja, imajući u vidu to daza ceo ovaj kraj trenutno postoji jedna mala ambulanta. (Dragoslava)

 

Beokom je na pitanje gledaoca od Gradskog zavoda za javno zdravlje dobio odgovor da Plan mreže zdravstvenih ustanova donosi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a da ova ustanova predstavlja stručnu ustanovu, koja, na zahtev i po potrebi, može izraditi i dostaviti analitičko-dokumentacioni materijal vezano za potrebne kapacitete zdravstvenih ustanova na teritoriji grada Beograda.

Imajući u vidu informacije kojima raspolaže, Gradski zavod za javno zdravlje nema saznanja vezano za planiranje novih objekata zdravstvene zaštite na Bežanijskoj kosi.

Palilula, Slanački put 78 – Gledateljka pita da li postojeća toplana ima dovoljan kapacitet da zagreje sve novoizgrađene zgrade u kraju, s obzirom na to da je primetno slabije grejanje u odnosu na period od pre 3 godine. (Branka)

 

Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor od JKP „Beogradske elektrane“ i isti ponavljamo u celosti:

Molimo da gledateljka dostavi potpune podatke u vezi sa kvalitetom grejanja u Višnjičkoj banji (adresa, broj objekta, broj stana, prezime korisnika). Ukoliko gledatljeka ima problem sa grejanjem potrebno je da se reklamacija prijavi dispečerskom centru na broj 011/2093 011, kome će ostaniti sve neophodne podatke i terenska ekipa će izaći na teren.

Gledateljka pita ko kontroliše nošenje maski u vozilima javnog gradskog prevoza jer je primetila da na liniji 51 većina putnika kao i vozača ne nosi masku. Takođe, nju zanima ko kontroliše nošenje maski u ambulantama Domova zdravlja i navela je da u ambulanti Železničkog doma zdravlja na fizijatriji pojedini lekari i medicinske sestre ne nose maske.(Ljiljana)

 

 

Nadležnost za kontrolu sprovođenja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 ima  Sanitarna inspekcija, Ministarstva zdravlja Republike Srbije – Sektor za inspekcijske poslove – Odeljenje za sanitarnu inspekciju – Odsek za sanitarni nadzor – Beograd. Vašu prijavu možete poslati na e-mail: sanitarna.beograd@zdravlje.gov.rs.

Takođe, izmenama Zakona o zaštiti stanovništa od zaraznih bolesti, pored Sanitarne inspekcije, u slučaju proglašenja epidemije od većeg epidemiološkog značaja širih razmera, kao povereni posao vrši i jedinica lokalne samouprave preko komunalne inspekcije, a u jedinicama lokalne samouprave u kojima je obrazovana služba komunalne milicije.

Telefoni za prijave komunalnoj miliciji koja radi 24 sata su: 0800-110-011; 011 309-00- 07,  i e-mail: komunalna.milicija@beograd.gov.rs.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana