Mirković: Đilas budžet Grada ostavio pred bankrotom Studio B

Objavljeno: 21.12.2021. 13:35 Izmenjeno: 21.12.2021. 13:38

Aleksandar Mirković, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke još jednom je podsetio da je Dragan Đilas bio najgori gradonačelnik u istoriji Beograda.

Saopštenje Aleksandra Mirkovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke, prenosimo u celosti:

Posle današnjeg monologa koji je Dragan Đilas održao ispred zgrade u kojoj se održava sednica Skupštine grada, moram se osvrnuti na nekoliko zabrinjavajućih činjenica.

Prva je to što je bivši i najgori gradonačelnik u istoriji Beograda Dragan Đilas izjavio da će kada oni dođu na vlast budžet staviti van snage. Pa ga ja pitam da mi objasni kako se to radi i šta se u tom hipotetičkom slučaju dešava sa razvojem grada. I to nam bez srama govori čovek koji je budžet grada ostavio pred bankrotom i sa dugom od 1,2 milijarde evra.

A danas je, zahvaljujući odgovornoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka, Beograd finansijski jači i stabilan sa budžetom koji je veći za 7%.

Druga skandalozna stvar koju je Đilas rekao jeste da se u Beogradu ne gradi ništa, da se ne grade vrtići. Pa se pitam da li je slep i pored dva zdrava oka, ili samo bez srama masno laže. A upravo danas ovim budžetom vidimo da će se u narednom periodu izgraditi 15 vrtića, kao što su se u prethodnom periodu gradili i rekonstruisali vrtići i škole. Podsetio bih Đilasa da je 15 hiljada porodica, u vreme svoje vlasti, oštetio jer im je duplo naplaćivao cenu vrtića i da je za taj iznos moglo da se izgradi bar 20 vrtića.

Takođe, Đilas nam je danas dokazao da je narodna izreka „čega se pametan stidi, budala se ponosi“ apsolutno tačna, jer se Đilas ponosi time što je potrošio devet miliona evra narodnih para da bi se u novogodišnjoj noći prošetao po mostu koji je nasilno otvorio pre vremena, nezavršen i bez dozvola.

Koliko god se Đilas služio lažima i obmanama, građani Beograda neće zaboraviti njegovo štetočinsko rukovođenje prestonicom.

Zbog svega navedenog, ali pre svega zbog ispunjenih obećanja i postignutih rezultata, uveren sam da će 3. aprila još jednom ubedljivo pobediti politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, jer samo takva politika garantuje kontinuiran razvoj i bolje sutra za sve građane Beograda i Srbije.

Mirkovićevo saopštenje prenela je Služba za informisanje Srpske napredne stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana