Objavljeno: 21.12.2021. 09:34 Izmenjeno: 21.12.2021. 09:34

Bačka ulica 33, Zemun, pukla cev na  kanalizaciji, prijavljeno je gradsko stambenom, u oktobru su ekipe izašle na teren ali problem nije rešen do kraja. Kome da se obrate? (Drago)   Iz JP Gradsko stambeno su odgovorili sledeće: Predmetni radovi su izvedeni. Potrebno je izvršiti i finalizaciju radova u vidu betoniranja tretirane površine, što će […]

Bačka ulica 33, Zemun, pukla cev na  kanalizaciji, prijavljeno je gradsko stambenom, u oktobru su ekipe izašle na teren ali problem nije rešen do kraja. Kome da se obrate? (Drago)

 

Iz JP Gradsko stambeno su odgovorili sledeće:

Predmetni radovi su izvedeni. Potrebno je izvršiti i finalizaciju radova u vidu betoniranja tretirane površine, što će biti izvršeno čim vremenski uslovi dozvole (neophodno je suvo vreme).

 

Ulica Braće Jerković je rekonstruisana i izgleda odlično. Da li može da se vrati pešački prelaz koji je bio između pijace i ulice  Jovana Belića. Ovaj prelaz je izmešten,  a odgovarao je deci koja idu u školu u blizini i ljidima koji idu na pijacu. (Dragica)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

Sekretarijat za saobraćaj je nadležan za tehničko regulisanje saobraćaja na opštinskim putevima i ulicama u naseljima na teritoriji grada Beograda, dok je održavanje ulica i puteva kao i saobraćajne signalizacije u nadležnosti JP „Putevi Beograda“, kao upravljača puta.

Povodom vašeg pitanja obaveštavamo vas da će kompletna vertikalna i horizontalna signalizacija biti vraćena nakon završetka rekonstrukcije ulice, a sve u skladu sa tehničko projektnom dokumentacijom, što predstavlja obavezu investitora i izvođača radova, odnosno JP „Putevi Beograda“ i JKP „Beograd put“.

 

U prevozu veliki problem prave reklamne folije za stakla koje nisu transparentne. ( nedovoljna vidljivost) (Nikola)

 

Može li biti malo humanije u vozilima gradskog prevoza, jer zbog reklanma  na staklima nedovoljnja je vidljivost? (Zoran)

 

Zajednički odgovor na oba pitanja.

 

Iz GSP Beograd odgovaraju sledeće:

 

Kao što je PRAVILNIKOM O PODELI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA I TEHNIČKIM USLOVIMA, ZA VOZILA U SAOBRAĆAJU, NA PUTEVIMA  jasno definisano u članu 72, stakla levo i desno od vozača mogu imati zatamnjenje do 30%,dok sva ostala stakla mogu biti 100% pokrivena. Asocijacije tehničkih pregleda dale  su tumačenje u kome se postavljanje reklamne folije na stakla iza vozača ne smatra zatamnjivanjem, te u tom pogledu ne predstavlja kršenje zakona.  Naglašavamo da se na vratima i prozorima lepi isključivo prozorska (rupičasta) folija koja ima vidljivost 60%,  tj. zbog same štampe sa spoljne strane izgleda kao da je prozor kompletno brendiran i nevidljiv, dok se sa unutrašnje štampe sve „vidi normalno“. Naravno ovakva „optička varka“  se odnosi samo na dnevne uslove vožnje jer pri noćnoj vožnji i uključenim svetlima u samom vozilu folija na prozorima postaje mnogo vidljivija i sa spoljne strane.

 

Miljakovac, Borska ulica – može li da se uredi drvored?  Stara stabla koja su tu već pedest godina vrlo nesretno su posečena – uništene su sve  mladice koje su krenule da listaju, a mlada stabla koja su posađena uglavnom su se osušila. (Mara)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

JKP „Zelenilo-Beograd“ u Borskoj ulici ima u planu sadnju novih sadnica na mestima na kojima su se postojeća stabla osušila u toku sledeće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana