Objavljeno: 08.12.2021. 09:25 Izmenjeno: 08.12.2021. 09:25

Gledataljka ima kuću u Arilju u kojoj nema televizor. Duže vreme pokušava da odjavi TV pretplatu za postojeće brojilo ali bez rezultata.  Koji je put za uspešnu odjavu TV pretplate?(Milka)   Za stan u Zemunu u kome je potrošnja struje nula gospođa plaća TV pretplatu. Koji je način za odjavu TV pretplate?(Mirjana)   Zajednički odgovor […]

Gledataljka ima kuću u Arilju u kojoj nema televizor. Duže vreme pokušava da odjavi TV pretplatu za postojeće brojilo ali bez rezultata.  Koji je put za uspešnu odjavu TV pretplate?(Milka)

 

Za stan u Zemunu u kome je potrošnja struje nula gospođa plaća TV pretplatu. Koji je način za odjavu TV pretplate?(Mirjana)

 

Zajednički odgovor za oba pitanja:

U članu 42.Zakona o javnim medijskim servisima,navedeni su uslovi za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis.Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis podnosi se Radio televiziji Srbije.Javni medijski servis po podnetim zahtevima donosi odluke o oslobađanju od obaveze plaćanja takse u skladu sa zakonom kojim se uređuje opšti upravni postupak.

Zahtev se može podneti elektronskom poštom na meil taksajms@rts.rs,  Beograd Kneza Višeslava 88, a informacije se mogu dobiti na brojeve telefona 011/ 655 – 2694;011/655 – 2552; 011/655-2695 i 011/ 655 – 2550.

 

Izvorska ulica u Barajevu u delu od 200m nije asfaltirana i ako je bilo bezbroj obećanja.  Kada će ulica zaista biti asfaltirana? (Dubravka)

 

Iz GO Barajevo odgovaraju:

Ima više ulica pod tim nazivom , tako da ne znamo tačno na koju ulicu mislite i na koju se odnosi.Potrebno je obratiti se svojoj mesnoj zajednici kako bi utvrdili kategorizaciju te ulice  kao i svojinu.Svaka mesna zajednica je zadužena za razvoj te iste mesne zajednice i ona odlučuje o prioritetima

 

Dana 22.07.2020. godine predat je Zahtev za uknjiženje  . Do danas nije stigao ni jedan odgovor.  Na sve intervencije i pitanja u vezi predmeta odgovor  je da je predmet u obradi. Šta to tačno znači zanima gledateljku?  (Verica)

 

Preporučujemo gledateljki da  za rešavanje ovog pitanja  uputi Republičkom geodetskom zavodu, e – Primedbu na rad katastra, na meil info.centar@rgz.gov.rs gde će posle posle popunjavanja upitnika dobiti precizan odgovor o statusu njenog predmeta.

Takođe  dobijanje ove informacije gledateljka može ostvariti pozivom na broj telefona 011/ 6355 – 600

 

Kritika gledateljke za večernje programe svih televizijskih kanala koji su puni nasilja i kriminala. (Branka)

 

Kako ovo nije pitanje komunalnog karaktera a Beokom nema uticaj na uređivačku politiku medija, preporučujemo gledateljki da se obrati neposredno medijima na čiji program ima primedbe i u konkretnom obraćanju pokuša rešiti problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana