Objavljeno: 02.12.2021. 20:43 Izmenjeno: 02.12.2021. 20:43

Ул. 109. Нова, Вишњица(скретање је десно)-копани су оптички каблови за МТС,остављено је удубљење које је сваким даном све веће и сада када буду пале прве кише и снег биће кратер, неће моћи да уђу у улицу. Гледатељка пита када ће се довести у првобитно стање?!? (Јелена)   Из Телекома Србија су нас обавестили да је […]

Ул. 109. Нова, Вишњица(скретање је десно)-копани су оптички каблови за МТС,остављено је удубљење које је сваким даном све веће и сада када буду пале прве кише и снег биће кратер, неће моћи да уђу у улицу. Гледатељка пита када ће се довести у првобитно стање?!? (Јелена)

 

Из Телекома Србија су нас обавестили да је провером  утврђено да оштећење  за које гледатељка пита није настало приликом извођења радова од стране Телеком Србија.

 

Расељени са Косова и Метохије немају (нестале) легитимације. Како да додју до других легитимација. (Драгољуб)

 

С обзиром да ово није питање комуналног карактера , препоручујемо гледаоцу да се обрати Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије , ул. Народних хероја 4. нови Београд на број телефона 011/311 – 7272, где може добити све информације везане за добијање избегличке легитимације.

 

Миријево – Лазара Трифуновића 19, приватна кућа – Врше се радови испред, бука је несносна, тресу се прозори, не може ноћу да се спава.Гледатељка пита коме да пријави? (Радмила)

 

Из Секретаријата за послове комуналне милиције одговарају:

 

Секретаријат за послове комуналне милиције врши контролу поштовања комуналног реда како по пријавама државних органа и служби, тако и по пријавама грађана које могу бити и анонимне.

 У вези питања странке коме да се поднесе пријава, обавештавамо вас да се пријаве за нарушавање комуналног реда буком из угоститељских објеката, односно поступања супротно одредбама одлука Града, ради ефикаснијег и правовременог поступања комуналних милиционара, у тренутку нарушавања, могу упутити Секретаријату за послове комуналне милиције града Београда телефонским путем на број 0800/110-011, који је отворен за грађане 24 сата дневно сваког радног дана, викендом и у дане државних и верских празника, по којима ће комунални милиционари у складу са својим овлашћењима поступити у најкраћем могућем року и у складу са затеченим стањем предузимати мере на које су овлашћени.

Секретаријат за послове комуналне милиције контролу врши како по пријавама државних органа и служби, тако и по пријавама грађана. Поступање по свим пријавама је у најкраћем могућем року, као и успостављање комуналног реда у граду непосредним радом на терену, приоритет који Секретаријат за послове комуналне полиције настоји да оствари, при чему се непосредне потребе грађана узимају у обзир увек када је то могуће, у складу са својим могућностима, претходно утврђеном распореду и расположивом броју патрола, као и зависно од обавеза које има и у другим областима свог деловања. Уколико приликом ових контрола затекне поступања супротно наведеним прописима, предузима мере из своје надлежности, на које је овлашћен, што ће чинити и у наредном периоду.

 За решавање проблема са буком , странка се може обратити и Секретаријату за инспекцијске послове града Београда, у улици 27. марта број 43-45, Сектору инспекције за заштиту животне средине, Одељењу инспекције за заштиту животне средине, који у вршењу инспекцијског надзора решењем може наложити предузимање мера за отклањање наведеног проблема (мерење нивоа буке, штетних гасова и дима), и евентуално забранити рад у случајевима када се таквим радом узнемиравају грађани који станују или раде у суседству.

 

Грађани  Новог Београда питају ко их кажњава, немају грејање, веома је слабо у становима. (Радојка)

 

Из ЈКП Београдске електране одговарају:

Део потрошача у Новом Београду од јутрос нема испоруку топлотне енергије због квара на магистралном топловоду. Редовна испорука топлотне енергије очекује се у касним поподневним сатима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana