Lončar:Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima Tanjug, Studio B

Objavljeno: 20.11.2021. 15:00 Izmenjeno: 21.11.2021. 11:52

Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima, kaže ministar Lončar i ponavlja da je vakcinacija jedini način za izlazak iz pandemije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nema uslova da zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima i da se to ne može očekivati do sredine decembra.

Lončar je naglasio da, bez obzira na pad broja zaraženih, ne sme biti opuštanja i ponovio da je vakcinacija jedini način za izlazak iz pandemije.

“Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC “Dragiša Mišović“ i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izađu iz kovid sistema“, rekao je Lončar novinarima nakon obilaska KBC “Zemun“ koji je dobio novu angio salu i najsavremeniji multislajsni skener.

Ministar je kazao nema mesta opuštanju i da to pokazuju brojevi zaraženih u evropskim zemljama ističući da je za sada vakcina jedini način da se poboljša epidemijska situacija.

Dodao je da pojedine zemlje uvode obaveznu vakcinaciju kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem raspadne i da imaju hiljade preminulih.

“Mere se donose samo iz jednog razloga, da ljudi ne obolevaju i ne umiru i da se zdravstveni sistem ne raspadne“, rekao je Lončar.

Naglasio je da Srbija treba da iskoristi trenutnu situaciju da se poveća obim vakcinacije kako nevakcinisanih tako i onih koji nisu primili buster dozu.

“Malo znači ako ste se vakcinisali pre više od šest meseci sa dve doze, to su pokazali i primeri iz drugih zemalja. Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razbolelo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo“, naveo je Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana