Vesić: Metro je najznačajniji beogradski projekat Studio B

Objavljeno: 12.11.2021. 14:10 Izmenjeno: 12.11.2021. 18:15

Na izgradnju metroa Beograd je čekao tačno 51 godinu istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“ i dodao će prva linija metroa biti gotova 2028, a druga 2030 godine

U planu nam je da u perspektivi sagradimo dva mosta sa biciklističkim stazama, prvi bi povezao blok 70a sa Adom dok bi drugi bio most koji spaja Zemun i Lido napominje Vesić. To bi još više doprinelo razvoju urbane mobilnosti u gradu a samim tim i pospešilo zdraviji način zivota. Vesić je najavio da će roditelji dece od prvog do četvrtog razreda u 12 beogradskih opština dobiti pismo grada u kojem se promiviše akcija besplatne škole sporta .

Vesić je istakao da se sportski programi organizuju u saradnji sa Difom i da su u ovaj projekat uključeni profesori sa ovog fakulteta. Zamenik gradonačelnika je najavio da će Beograd dobiti još jedan zoološki vrt.

Do kaja sledeće godine biće izmešten postojeći beogradski buvljak kaze Vesić i dodaje da je u toku pravljenje projektne dokumentacije za izgradnju novog koji će biti smešten u blizini Kvantaša.Novi buvljak ili otvoreni trzni centar biće natkriven i omogućiće zaposlenima lakše uslove za rad a posetiocima lepši ambijent za kupovinu zaključuje Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana