Objavljeno: 11.11.2021. 09:56 Izmenjeno: 11.11.2021. 09:56

Гледалац пита зашто медицинске сестре у болници др Драгиша Мишовић, које раде у ковид знони, немају надокнаду као што су имале? (Дејан)   Из КБЦ Драгиша Мишовић одговарају: Плате запослених медицинских сестара у КБЦ „Др Драгиша Мишовић-Дедиње“ обрачунавају се и исплаћују у свему у складу са важећим прописима и Уговором о раду, уз исплату одговарајућих […]

Гледалац пита зашто медицинске сестре у болници др Драгиша Мишовић, које раде у ковид знони, немају надокнаду као што су имале? (Дејан)

 

Из КБЦ Драгиша Мишовић одговарају:

Плате запослених медицинских сестара у КБЦ „Др Драгиша Мишовић-Дедиње“ обрачунавају се и исплаћују у свему у складу са важећим прописима и Уговором о раду, уз исплату одговарајућих ковид додатака (тзв. ковид награде), за рад у Ковид зони.

Сходно свему горе наведеном, тврдње гледаоца апсолутно не одговарају истини.

 

Гледатељка   из Миријева, улица Матице Српске, истиче проблем недостатка настрешнице и клупе на стајалишту јавног превоза “16.октобар”  и пита надлежне у име старијих становника овог насеља, када ће бити постављени?(Вукосава)

 

Из Секретаријата за јавни превоз су одговорили следеће:

Наставак активности набавке и монтаже надстрешница на стајалиштима ЈЛПП планиран је за 2022. годину, када ће бити размотрена и могућност уградње надстрешница на стајалишту ЈЛПП „16. октобар“ у ул. Матице Српске.

 

Станари из улице Јурија Гагарина 75, Нови Београд питају питају када це градско стамбено издати листу фирми за замену старих лифтова,  које це плацати станари на 60 рата  где це град уцествовати 10%  неповратно.(Александар)

 

Из ЈП Градско стамбене одговарају следеће:

ЈП „Градско стамбено“ Београд омогућава отплату ремонта постојећих и уградње нових лифтова на до 60 месечних рата, што представља најповољнији начин отплате у региону.

Што се тиче субвенција о којима се Ваш гледалац распитивао, реч је о најави руководства града да ће крајем ове године започети пријављивање станара за отплату на до 10 година уз поменуте субвенције које ће обезбедити Град Београд. Потенцијалне извођаче радова не одређује ово јавно предузеће које ће поступити у складу са свим инструкцијама које ће благовремено добити од надлежних градских органа и исте ће са корисницима поделити путем сајта и друштвених мрежа.

 

Гледатељка је прележала корону, жели да похвали медицинско особље болнице Звездара (одељење неурологије) и др Милоша у ковид амбуланти у Железнику.(Зора)

 

Беоком је пренео похвале гледатељке КБЦ Звездара и ДЗ Чукарица за амбуланту у Железнику.

 

Општина Вождовац – Јајинци, улица Стојана Љубића 72/А

Девојка је особа са инвалидитетом, 83 годиште. Уколико може да јој се уради рампа за инвалиде. (Констанца)

 

Из ГО Вождовац су одговорили следеће:

Стамбена заједница у ул. Стојана Љубића бр. улаза 72А и 72Б, у Београду, преко управника Милана Жунића, дана  27.09.2021. године, поднела је захтев за издавање решења о одобрењу за извођења радова на постављању приступне рампе за особе са инвалидитетом, за потребе једне од власника станова поменуте зграде, за Г-ђу Констанцу Гајгер Ђорђевић, на писарници заведен под бројем 351-891/2021.

Поступајући по наведеном захтеву, Одељење за комунално грађевинске, стамбене послове и послове озакоњења, дана 29.09.2021. године, донело је решење којим је одбацила захтев Стамбене заједнице, где је у образложењу решења подносилац захтева подучен да за наведене радове не може поднети захтев преко писарнице Општине, већ се захтев подноси преко апликације ЦЕОП, надлежне Агенције за привредне регистре, а све у складу са чланом 145. Закона о планирању и изградњи и Правилника о поступку спровођења обједињене процедуре електронским путем.

Ово Одељење је, у намери да помогне Стамбеној заједници у ул. Стојана Љубића бр. улаза 72А и 72Б и Г-ђи Констанци Гајгер Ђоревић, како путем маил-а, тако и телефонским путем, у више наврата, указивао на начин како треба поднети захтев за добијање решења преко апликације ЦЕОП, надлежне Агенције за привредне регистре и како је потребно да се уради техничка документација за постављање рампе.

Г-ђа Констанца Гајгер Ђорђевић је Одељењу послала (путем маил-а) предлог техничке документације за постављање рампе на основу ког је техничко лице овог Одељења указало архитекти (који је урадио пројекат рампе) да је исти потребно кориговати из разлога што је према техничкој документацији предвиђено постављање дела рампе и на суседној парцели неког другог власника, што није могуће у складу са законом.

Како ни до данашњег дана ово Одељење није примило захтев за издавање решења преко апликације ЦЕОП, Агенције за привредне регистре, а на начин како су странке већ подучене, ово Одељење није имало правног основа да донесе решење за постављање рампе за инвалиде у складу са позитивним законским прописима и подзаконским актима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana