Objavljeno: 04.11.2021. 10:33 Izmenjeno: 04.11.2021. 10:33

Гледатељки је муж умро, када је дељена помоћ 100 евра од државе, био је жив, рекли су јој да не може да подигне док не прође оставинска расправа, оставинска расправа је завршена, још увек није добила а ПИО фонд не зна ништа о томе, да ли треба да се обрати у министарству финансија? (Милица)   […]

Гледатељки је муж умро, када је дељена помоћ 100 евра од државе, био је жив, рекли су јој да не може да подигне док не прође оставинска расправа, оставинска расправа је завршена, још увек није добила а ПИО фонд не зна ништа о томе, да ли треба да се обрати у министарству финансија? (Милица)

 

Препоручујемо гледатељки да се за решавање овог питања обрати Министарству финансија – Управи за трезор Београд, Поп Лукина 7 – 9 на телефон 011/ 3202 – 300 или на меил kabinet@trezor.gov.rs. Где ће добити све потребне информације везане за исплату државне помоћи.

 

Чесма на гробљу Кисвара цури, превелика количина воде се троши. У питању је легална водоводна мреза, водовод припада ПКБ.(Драгица)

 

Препоручујемо гледатељки да се за решавање овог питања обрати Месној заједници која ће контактирати одговорног за одржавање водоводне мреже или да то сама непосредно пријави ПКБ –у.

 

Насеље Браће Јерковић – гледатељка пита да ли може да се врати пешачки прелаз код аутобуског стајалишта у улици Јована Бјелића? (Драгица)

 

Из Секретаријата за саобраћај одговарају:

Секретаријат за саобраћај је надлежан за техничко регулисање саобраћаја на општинским путевима и улицама у насељима на територији града Београда, док је одржавање улица и путева као и саобраћајне сигнализације у надлежности ЈП „Путеви Београда“, као управљача пута.

Поводом вашег питања обавештавамо вас да ће комплетна вертикална и хоризонтална сигнализација бити враћена након завршетка реконструкције улице, а све у складу са техничко пројектном документацијом, што представља обавезу инвеститора и извођача радова, односно ЈП „Путеви Београда“ и ЈКП „Београд пут“.

 

Ресник, општина Раковица, Мандринска улица која је слепа, проблем са градском чистоцом, контејнери од половине улице се не празне, пуни су. Да ли неко може да реагује?

 

Из ЈКП Градска чистоћа одговарају:

Екипа ЈКП „Градска чистоћа“ изашле су на терен и када је реч о локацији Мандринска улица у насељу Ресник на општини Раковица, суграђанима су на том делу општине подељене ПВЦ канте за одлагање комуналног отпада, а контејнери уклоњени у тој улици. Суграђани су дужни да одређеним данима изнесу канте испред својих дворишта, јер радници предузећа не смеју улазити на приватан посед како би испразнили судове. У случају да канте у превиђено време за пражњење нису испред капија, оне не могу бити испражњене, као ни у случају када неприпосино паркирана возила онемогућавају прилаз камионима ЈКП „Градска чистоћа“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana