Objavljeno: 19.10.2021. 11:11 Izmenjeno: 19.10.2021. 11:11

Беле Воде, аутобуска линија 51 (Беле Воде-Жарково) – аутобуси су високи, полупокретне особе тешко улазе у њих, линија је нередовна.. Да ли неко може да реагује?(Љиљана)   Из Секретаријата за Јавни Превоз одговарају:   У конкурсном поступку за поверавање превоза на градским линијама на територији града Београда, нису прописани ограничавајући услови у погледу висине пода […]

Беле Воде, аутобуска линија 51 (Беле Воде-Жарково) – аутобуси су високи, полупокретне особе тешко улазе у њих, линија је нередовна.. Да ли неко може да реагује?(Љиљана)

 

Из Секретаријата за Јавни Превоз одговарају:

 

У конкурсном поступку за поверавање превоза на градским линијама на територији града Београда, нису прописани ограничавајући услови у погледу висине пода возила. У том смислу, у линијском саобраћају превоз обављају и високоподна возила, а превозник у складу са унутрашњом организацијом и локацијама својих ауто-база, врши расподелу возила по линијама, па тако и на поменутој линији бр. 51 (Београд на води – Беле воде).

Од почетка 2021. године, постојећи возни парк на градским линијама обновљен је са 111 нових нископодних возила код приватних превозника,  чиме је значајно побољшана услуга превоза за кориснике услуге превоза.

Увидом у реализацију дефинисаног плана кроз Систем за даљинско праћење и управљање возилима, утврђено је да на поменутој линији бр.51 у претходном периоду није било поремећаја у раду. Планирани интервал слеђења возила је поштован.

Секретаријат за јавни превоз ће и у будућем периоду пратити реализацију на линији у циљу обезбеђивања најбоље услуге за кориснике јавног линијског превоза.

 

 

Жарково, Јована Дучића 20 – 50 метара пута није урађено, звали су секретаријат за саобраћај, нико не реагује. Не траже асфалт, траже само да се попуне рупе да деца и старији могу да се крећу. (Славољуб)

 

Из ЈП Путеви Београда су нам одговорили следеће:

 

Поводом захтева становника Улице Јована Дучића, у насељу Жарково, који сте нам упутили, обавештавамо Вас следеће:

Напомињемо да на предметном делу пута нису решени имовинско-правни односи. Према информацијама које поседујемо, као ургентно решење, ГО Чукарица ће реаговати насипањем рециклираног асфалта.

 

Улица Париске комуне 63, Нови Београд –  10 дана немају грејање, пукла је цев, у згради има 152 стана. Нико од надлежних служби није изашао на терен иако су пријавили. (Ненад)

 

Из Позивног центра ЈКП Београдске електране су нас обавестили да ће у Париске комуне 63 бити данас успостављено грејање.

 

Гледатељка пита када це лица старија од 65 година моци да се вакцинису од грипа?(Бранка)

 

Из Секретаријата за здравство одговарају:

 

Имунизација становништва против заразних болести спроводи се у складу са Правилником о програму обавезне и препоручене имунизације становништва против одређених заразних болести, који се доноси за период од три године.

Грип припада заразним болестима против којих се спроводи препоручена активна имунизација лица одређеног узраста, а у складу са стручно-методолошким упутством Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. Препоручена активна имунизација спроводи се на основу препоруке доктора медицине или доктора специјалисте одговарајуће гране медицине који спроводи имунизацију уз претходну писмену сагласност лица које се активно имунизује.

Сходно саопштењу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ вакцинација ће се спроводити након дистрибуције према плану потреба на вакциналним пунктовима у домовима здравља који су надлежни за спровођење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana