Objavljeno: 01.10.2021. 09:16 Izmenjeno: 01.10.2021. 09:16

Oplenačka ulica 57, Petlovo Brdo  – Gledateljka se žali i na veliki broj komaraca. Pita kada će se prskati? (Milka)   Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:   Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“   završio je akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca koje su bile po planu i programu za ovu godinu.   Monitoring se […]

Oplenačka ulica 57, Petlovo Brdo  – Gledateljka se žali i na veliki broj komaraca. Pita kada će se prskati? (Milka)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

 

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“   završio je akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca koje su bile po planu i programu za ovu godinu.   Monitoring se i dalje sprovodi, a on govori o izuzetnoj niskoj brojnosti ovih insekata, a i zahlađenje doprinosi smanjenju koncetracije komaraca. Savetujemo sugrađanima da i dalje koriste komarnike jer će komarci usled lošeg vremena pokušati da uđu u zatvoreni prostor, kao i da redovno prazne posude u kojima se može naći ustajala voda.

 

Višnjička banja, problem sa linijom 35, prepuna je, produžili su je do Novog Beograda. Kome da se obrate da se vrati linija koja je išla do Trga Republike?(Branka)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili:

 

Sve izmene redova vožnje  na teritoriji grada Beograda su u nadležnosti Gradske Uprave Grada Beograda- Sekretarijata za javni prevoz.

 

Potrebno je da se građani sa konkretnim zahtevom za izmenu linije obrate Opštini. Ukoliko Opština podržava zahtev građana on će biti upućen Sekretarijatu za javni prevoz na dalje razmatranje.

 

Gandijeva 74, ispred ulaza u zgradu postoji rupa, napravio je komsija jos 28. juna 2020. godine dizalicom. Predsednik zgrade je prijavio inspekciji, ali niko ne dolazi. (Jelena)

 

Komunalna inspekcija GO Novi Beograd je odgovorila sledeće:

Po istim navodima prijave drugog građanina od 12.jula 2021. godine, BPC je obavešten   da  je komunalni inspektor   evidentirao oštećenje i prijavu sa utvrđenim činjeničnim stanjem prosledio Odeljenju za građevinske i  komunalne poslove  GO Novi Beograd kako bi se predlog sanacije uvrstio u  Program održavanja  saobraćajnih površina u javnoj svojini –  javnom korišćenju unutar bloka.

Nije nam bilo poznato ko je napravio i šta je uzrok stvaranja rupe.

 

 

Ivana Ribara 44 – od 1989. nije renoviran park ispred zgrade (nemaju klupe, deca nemaju gde da se igraju), da li neko može da preuredi ovaj park? (Stanojka)

 

Beokom je pitanje prosledio JKP Zelenilo Beograd i po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana