Objavljeno: 23.09.2021. 09:56 Izmenjeno: 23.09.2021. 09:56

Gledateljka pita kako da odjavi televizor koji ne koristi? U pitanju je penzionerka, penzija 17.500 dinara, osoba sa invaliditetom. Na nju se vodi televizor, ona je vlasnik kuće. (Mirka)   Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis,gledateljka  može podneti: elektronskim putem preko e-Šaltera na imejl adresu: taksajms@rts.rs ili putem pošte na adresu: Radio-televizija […]

Gledateljka pita kako da odjavi televizor koji ne koristi? U pitanju je penzionerka, penzija 17.500 dinara, osoba sa invaliditetom. Na nju se vodi televizor, ona je vlasnik kuće. (Mirka)

 

Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis,gledateljka  može podneti:

elektronskim putem preko e-Šaltera na imejl adresu: taksajms@rts.rs ili putem pošte na adresu:

Radio-televizija Srbije,Služba poslovni inženjering,Kneza Višeslava br. 88.11030 Beograd. Kontakt telefoni za informacije:(+381 11) 655-2694, 655-2552, 655-2695, 655-2550, 655-2564

 

Zemun, gledateljka ima problem sa uvođenjem plina (čeka na uvođenje preko 10 godina). Srbija Gas ne dozvoljava uvođenje plina za lokal koji nije legalizovan (ovaj njen lokal nije legalizovan). Kome da se obrati? (Persa)

 

Budući korisnik uz Zahtev za odobrenje za priključenje na gasovodni sistem JP „SRBIJAGAS“ potrebno je da priloži Odobrenje za izgradnju, odnosno odobrenje za upotrebu za objekat čije se priključenje traži, ili drugi relevantni dokaz saglasno Zakonu o planiranju i izgradnji.

Preporučujemo gledateljki da se za sve dodatne informacije u vezi sa priključkom na gas obrati JP Srbijagas na telefon 011/3539 – 296 ili ode u njihovo predstavništvo koje se nalazi na Novom Beogradu – Autoput za Zagreb broj 11.

 

2018. godine gledateljka je podnela zahtev za premeštanje strujomera, u pitanju je Ralja, ulica Pasterova 7 i niko se nije javio. Kome da se obrati? (Dobrila)

 

Iz EPS distribucije su nam odgovorili sledeće:

Potrebno je da se potrošač obrati Ogranku Mladenovac na telefon 011/8232-082, lokal 2631, kako bi dogovorio vreme, radi pristupa mernom mestu (ukoliko objekat nije stalno nastanjen) odnosno radi dogovora oko termina i detalja izmeštanja mernog mesta.

 

Ulica Marka Raba, Surčin –  imaju problem sa uličnim osvetljenjem. Nemaju ga, pisali su žalbu, ali niko ne dolazi da reši problem. (Jovica)

 

Iz JKP Javno osvetljenje su odgovorili sledeće:

U ulici Marka Raba, Surčin postoji ulično osvetljenje koje je 08.09.2021. zamenjeno novim uličnim osvetljenjem. Stare svetiljke su bile energetski neefikasne i zamenjene su novim led svetiljkama koje sasvim zadovoljavajuće osvetljavaju ulicu.

Sinoć su stručna lica JKP “Javno osvetljenje” izlaskom na teren i merenjima luksmetrom utvrdili da je osvetljenje saobraćajnice zadovoljavajuće.

Na kolovozu je izmerena zadovoljavajuća vrednost od 50 lx, merenja su izvršena pri optimalnim vremenskim uslovima sat vremena nakon uključenja svetiljki.

Ekipe su izlaskom na teren utvrdile da preko puta ulice do samih kuća postoji pešačka staza koja nema osvetljenje niti ga je do sada imala.

Kako bi bilo poboljšano osvetljenje na pešačkoj stazi neophodno je da građani podnesu zahtev za poboljšanje osvetljenja Sekretarijatu za energetiku.

 

Ledine, početna stanica linija 74, 75 –  gledateljka se žali da se trava uopšte ne kosi. (Živana)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju;

Okretnica linija 74 i 75 na Bežanijskoj kosi nalazi se, jednim delom, u redovnom Programu održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“ i to deo kod izlazne stanice bliže zgradama.

Ova površina do sada je pokošena četiri puta, u skladu sa planiranom dinamikom radova, i nalazi se u urednom stanju.

Preko puta ove površine i stambenih zgrada nalaze se početna stanica i površine na kojima je formirano nehigijensko naselje.

Te površine nisu svrstane u Program redovnog održavanja našeg Preduzeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana