Objavljeno: 15.09.2021. 09:23 Izmenjeno: 15.09.2021. 09:23

Gledalac se vraćao sa puta iz Turske. Na aerodromu Nikola Tesla mu je izgubljen prtljag, dobio je papir kojim se garantuje da mu je prtljag nestao, međutim skoro dva meseca ne dobija nikakvu novčanu naknadu zbog gubitka kofera. Kome da se obrati?(Jovan)   Ukoliko je gledalac bio putnik avio-kompanija Air Cairo, flydubai, Tunisiar, Transavia i Wizz […]

Gledalac se vraćao sa puta iz Turske. Na aerodromu Nikola Tesla mu je izgubljen prtljag, dobio je papir kojim se garantuje da mu je prtljag nestao, međutim skoro dva meseca ne dobija nikakvu novčanu naknadu zbog gubitka kofera. Kome da se obrati?(Jovan)

 

Ukoliko je gledalac bio putnik avio-kompanija Air Cairo, flydubai, Tunisiar, Transavia i Wizz Air,  informaciju o neprispelom prtljagu može potražiti putem email adrese lostandfound@sky-partner.rs ili telefona (+381 64) 6419 025.

Ukoliko je gledalac bio putnik drugih avio kompanija jednostavnim unosom oznake zapisnika koju je dobio prilikom prijave Službi za traganje za prtljagom na aerodromu, može saznati status svog neprispelog prtljaga u realnom vremenu (Elektronsko praćenje prtljaga).

Nakon pronalaska i dopremanja prtljaga u Beograd, Služba traganja za prtljagom će gledaoca obavestiti o njegovom prispeću.

 

Borča, Kosovska ulica, problem sa parking mestima – gledateljka pita kako je moguće da nešto što zakonski pripada stanarima zgrade u kojoj živi (parking mesta), može da bude prodato vlasniku nove zgrade koja se gradi do njih?(Jelica)

Preporučujemo gledateljki da se za rešavanje ovog pitanja obrati Upravniku stambene zajednice od koga će dobiti odgovor vezan za navodnu prodaju parking mesta drugom investitoru.

 

Zvezdara – gledateljkina ćerka se porodila pre 6 meseci – pita zbog čega sve opštine ne daju poklone za porodilje, ćerka je zvala više puta, još uvek ništa nije dobila.(Milica)

 

Iz GO Zvezdara su nam odgovorili sledeće:

Gradska opština Zvezdara poklanja svakoj novorođenoj bebi čiji roditelji imaju prebivalište na našoj opštini komplet knjiga sa CD-om: “ Lako do prvih reči“, „Lako do prvih koraka“ i „Kuvar za bebe“.

 

Kotež, ulica Đoke Pavićevića, gledateljka se žali da je ulica jako prljava, da je previše trave, korova, niko od dežurnih službi ne dolazi da održava ulicu.(Anđelka)

 

Iz JKP Gradska čistoća odgovaraju:

JKP „Gradska čistoća“ kao osnovnu delatnost obavlja poslove čišćenja i pranja javnih površina, kao i odvoženja smeća na teritoriji grada Beograda.  Kada je reč o problemu koji je sugrađanka navela na opštini Palilula  u pitanju je površina koja nije u našoj nadležnosti.

 

Gledateljka poseduje frizerski salon. Račun za smeće plaća 3.011 dinara. Zanima je da li ovoliki račun može da bude za lokal od 11 kvadratnih metara?(Snežana)

 

Iz JKP Gradska čistoća su nam odgovorili sledeće:

Prema Odluci o  sakupljanju, odvoženju i odlaganju komanulanog otpada  koju obavlja JKP „Gradska čistoća“ samostalne delatnosti  plaćaju paušalno određenu cenu iznošenja komunalnog otpada, prema površini poslovnog prostora do 30 m2  po određenim grupama prema vrsti delatnosti koju obavljaju. Rešenje i Odluka su objavljeni u „Službenom listu Grada Beograda“ po dobijanju saglasnosi osnivača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana