Objavljeno: 13.08.2021. 11:13 Izmenjeno: 13.08.2021. 11:13

Mala Moštanica –  pitaju kada će u njihovom naselju biti izgrađena kanalizacija jer za sada svi stanovnici imaju septičke jame. (Radisav)   Iz Direkcije za GGZ odgovaraju sledeće:   Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2021. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije u […]

Mala Moštanica –  pitaju kada će u njihovom naselju biti izgrađena kanalizacija jer za sada svi stanovnici imaju septičke jame. (Radisav)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju sledeće:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2021. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije u naselju Mala Moštanica. O planiranom načinu odvođenja upotrebljenih voda sa ovog područja potrebno je da se obratite nadležnom javnom komunalnom preduzeću GO Obrenovac, kojem Mala Moštanica administrativno pripada.

 

 

Barajevo – gledalac  pita kada će biti renoviran put od Barajeva  prema Kosmaju (od Lisovića prema Beljini i dalje). Na putu su odroni, ivica puta je potonula na više mesta i po pola metra.(Milovan)

 

Iz GO Barajevo su nam odgovorili sledeće:

Ulica je uvrštena u plan i program ove godine. Očekujemo završetak radova do kraja  sezone.

 

Gledateljka pita kada će Ulica porodice Trajković na Banjici , u dužini nešto više od 900 metara , dobiti kanalizaciju .(Nada)

 

Po ovom pitanju gledateljka je više puta dobila odgovor od Direkcije za GGZ i isti ponavljamo u celosti:

 

Ulica porodice Trajković je obuhvaćena Planom detaljne regulacije područja Jajinci – Celina A1 i pripada teritoriji Centralnog gradskog kanalizacionog sistema i nalazi se na području Topčiderskog kanalizacionog sliva, gde je zastupljen separacioni sistem kanalisanja.

Prema urbanističkom planu upotrebljene vode sa teritorije Celine A1, koja pripada slivu Kaljavog potoka, treba da budu priključene na fekalni kanal koji je planiran u okviru PDR za naselje Banica – I faza i PDR dela I MZ u naselju Jajinci.

Za potrebe tog plana je urađen Idejni projekat kišne i fekalne kanalizacije sa analizom celog pripadajućeg sliva. Prema uslovima nadležnog javnog komunalnog preduzeća prvo će se pristupiti realizaciji fekalnog kolektora duž Kaljavog potoka, čija je izgradnja preduslov za dalje širenje kanalizacione mreže na ovom području, pa i u Ulici porodice Trajković.

U Direkciji je u toku sprovođenje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za formiranje građevinske parcele za ostale kolektore Jelezovačkog sliva, kojom je obuhvaćen i Kaljavi potok.

Takođe, Direkcija planira pokretanje javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Jajinci – I faza.

 

Gledalac koji je postavio pitanje i  već dobio odgovor u  našem jutarnjem programu  i  dalje smatra  da na beogradskoj autobuskoj stanici nema   popusta za penzionere. Na realciji Beograd –Vladičin Han,  kod kupovine karte na stanici u Vladičinom Hanu dobija popust , a u suprotnom smeru ,za isti pravac, u  Beogradu kupuje kartu bez popusta. Kako je to moguće? (Radiša)

 

Iz BAS-a su nam odgovorili da im je za dostavljanje odgovora potreban još neki detalj u vezi sporne karte. Ako putnik ima sačuvanu kartu, potrebno je da im  prosledi, ili možda dostavi informaciju ko je prevoznik spornog putovanja. Bilo kakva dodatna informacija bi im bila od koristi kako bi odgovorili.

 

Gledalac se žali se na rad Katastra. Podneo je 2017. godine zahtev ( pod brojem 25205168, od 19,10,2017.g.) da se zaostavština sa oca prenese na njega i brata i to do sada nije završeno. Pita po kom  osnovu je njegova parcela smanjena za 10 %, sa 9,04 na 8,22. (Jovica)

 

Preporučujemo gledaocu da se za rešavanje ovog pitanja obrati Info centru Republičkog geodetskog zavoda na telefon 011/6355 – 600 gde može dobiti sve neophodne informacije o statusu predmeta. Ukoliko ima primedbe na rad službi za katastar nepokretnosti iste može dostaviti meilom na adresu office@rgz.gov.ra preko rubrike E – primedbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana