Objavljeno: 29.07.2021. 09:20 Izmenjeno: 29.07.2021. 09:20

Park, Kanarevo brdo, sagrađen je 1968. i nije rekonstruisan. Prljav je, neuredan, niko ne dolazi da sredi i počisti. Gledateljka pita kada će se urediti? (Mirjana)   Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:   U Ulici Kanarevo brdo nalazi se više međublokovskih zelenih površina.   Zelene površine u stambenim naseljima, koje su obuhvaćene Programom redovnog održavanja […]

Park, Kanarevo brdo, sagrađen je 1968. i nije rekonstruisan. Prljav je, neuredan, niko ne dolazi da sredi i počisti. Gledateljka pita kada će se urediti? (Mirjana)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

U Ulici Kanarevo brdo nalazi se više međublokovskih zelenih površina.

 

Zelene površine u stambenim naseljima, koje su obuhvaćene Programom redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“,  čiste se u skladu sa dinamikom radova predviđenim za kategoriju u kojoj se nalaze. U prethodnom periodu u ovom naselju su rekonstruisana dečija igrališta u ul. Kanarevo brdo od 4- 42, a trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji dečijeg igrališta u ul. Kanarevo brdo 1-5.

 

Molimo gledteljku da navede tačnu adresu površine na koju se odnosi primedba,  kako bi mogli da damo precizan odgovor vezan za planove sanacije.

 

Zemun Polje – Gospodin je staratelj sina sa posebnim potrebama, brine o njemu (sin nema prihode). Pita koliko izvršitelji smeju da skidaju od penzije licu koji se stara o osobi sa posebnim potrebama?(Stojan)

 

Iz Komore javnih izvršitelja odgovaraju sledeće:

 

Komora javnih izvršitelja nema uvid u pojedinačne predmete javnih izvršitelja, osim kada u određenim slučajevima vrši nadzor nad njihovim radom. Za proveru konkretnih informacija sugerišemo da se lice koje je stranka u ovom postupku obrati neposredno postupajućem javnom izvršitelju, kao i da dostavi sve podatke koji mogu biti od uticaja na izvršenje.

 

Ako je izvršni postupak pokrenut po odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju koji se primenjuje od 1.1.2020. godine, izvršenje na penziji može se sprovesti do njene trećine, a kada je reč o penziji koja ne prelazi iznos prosečne penzije prema poslednjem objavljenom podatku fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje do njene četvrtine i u slučaju mininalne penzije do njene desetine.

 

Ako je izvršni postupak pokrenut pre napred navedenog datuma, izvršenje na penziji se sprovodi do dve trećine, a kada je reč o minimalnoj penziji do njene polovine.

 

Javnog izvršitelja obavezuju propisana pravila, ali u svakom konkretnom slučaju ukoliko postoje i druge mogućnosti za naplatu, javni izvršitelj će nastojati da uzme u obzir i druge predmeta i sredstva izvršenja, za šta mu je potrebna i saglasnost izvršnog poverioca po čijem zahtevu je i pokrenuto izvršenje.  Porodične prilike dužnika koje ste naveli, nisu same po sebi propisima predviđene kao razlog koji se uzima u obzir prilikom određivanja iznosa za obustavu.

 

Novi Beograd, ulica dr Agostina Neta 66, gledateljka se žali na neuredan park iza zgrade. Pita kada će biti sređen?(Ljiljana)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd su nas obavestili da je Čišćenje površine u ul. Agostina Neta br.66  izvršeno u toku jutarnjih časova, u skladu sa dinamikom poslova na održavanju javih zelenih površina.

 

Gledateljka pita zbog čega je ukinut voz Vojlovica – Beograd, i da li ce biti vraćen? (Dragica)

Iz Media centra Železnica Srbije su nam odgovorili da su pitanje prosledili železničkoj kompaniji “Srbija Voz”, koja je nadležna za prevoz putnika i da će po dobijanju odgovora obavestiti gledateljku.

 

Žene sa sela koje su zaposlene, ujedno su i domaćice, nisu dobile nikakve benificije od strane države, da li će se neko pozabaviti ovom kategorijom stanovništva i obratiti pažnju na njih?(Ljilja)

 

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu odgovaraju:

 

Povodom pitanja  postavljenog Sekretarijatu za socijalnu zastitu koje se odnosi na kategoriju stanovništva koju čine  domaćice, obaveštavamo vas da u sistemu socijalne zaštite , prava i usluge socijalne zaštite regulisane su Zakonom o socijalnoj zaštiti (“Sl. glasnik RS 24/11 ) i Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite  ( “Sl. list grada Beograda” br.55/11…i 40/21), nije predviđena kategorija domaćica, kao ni kategorije lica koja navodite. Zakon i Odluka predviđaju prava i usluge za pojedinca i porodicu, koji su se našli u stanju socijalne potrebe, tako da “domaćica” može biti korisnik prava i usluga socijalne zaštite kao pojedinac ili kao član porodičnog domaćinstva  koje se našlo u stanju socijalne potrebe.

O pravima i uslugama socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda odlučuje Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje prema mestu prebivališta korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana