Objavljeno: 23.06.2021. 10:56 Izmenjeno: 23.06.2021. 10:56

Gledateljka kaže da je nepokretna i da je dobila 3.000 dinara za vakcinaciju ali da  suprugu sa njenom ličnom kartom ne daju da podigne. Pita šta da radi? (Marica) S obzirom da gledateljka nije navela u kojoj se banci prijavila za dodelu novčane pomoći, preporučujemo joj da se obrati nadležnoj banci gde će dobiti informacije […]

Gledateljka kaže da je nepokretna i da je dobila 3.000 dinara za vakcinaciju ali da  suprugu sa njenom ličnom kartom ne daju da podigne. Pita šta da radi? (Marica)

S obzirom da gledateljka nije navela u kojoj se banci prijavila za dodelu novčane pomoći, preporučujemo joj da se obrati nadležnoj banci gde će dobiti informacije o mogućnostu davanja ovlašćenja svom suprugu. Ovu vrstu ovlašćenja može overiti i u Kancelariji javnog beležnika a može i dogovoriti da se davanje ovlašćenja obavi i u njenom stanu.

Barajevo – Gledateljka pita kada će opština Barajevo napraviti projekat za vodovod za naselje Manić? (Ana)

Iz GO Barajevo su nam odgovorili sledeće:

Projekat za vodovodnu mrežu sela Manić u opštini Barajevo izgrađen je 1995. godine. Po tom projektu Manić je trebao da se snabdeva vodom iz arterskog bunara u Maniću koji je opština izgradila 1986. godine. U akciji samofinansiranja izgradnje ove vodovodne mreže građani Manića nisu uspeli da sakupe novac za izgradnju mreže. Od ove ideje snabdevanja vodom se odustalo i ceo sistem tzv. južnog prigradskog pravca – koji obuhvata celu teritoriju opštine Barajevo oslonjen je na snabdevavanje iz beogradskog vodovodnog sistema.

Do sada je izgrađen primarni cevovod koji treba da puni vodom rezervoar „Vis“ odakle će se vodom snabdevati građani Manića. Investiciju izgradnje vodovodne mreže već više godina organizuje i finansira Direkcija za razvoj i izgradnju grada Beograda koja godišnjim planovima utvrđuje prioritete izgradnje za svaku opštinu.

Gledateljkin suprug je nepokretan i preležao je Koronu. Kaže da su mu rekli da mora čekati na neurološki pregled godinu dana.Pita kome da se obrati? (Vojimirka)

Preporučujemo gledaocu da se za rešavanje ovog pitanja obrati svom izabranom lekaru gde može dobiti sve neophodne informacije o slobodnim terminima za zakazivanje specijalističkog pregleda.

Gledateljka kaže da je komšija napravio bespravnu grobnicu pored njene i da je prijavila opštini Barajevo ali još ništa nisu preduzeli. Pita šta da radi? (Milica)

Gledateljka je po ovom pitanju 12.4.2021. godine dobila odgovor od GO Barajevo i isti ponavljamo u celosti:

Komunalna inspekcija GO Barajevo izašla je po prijavi građana i izvršila inspekcijski nadzor iz svoje nadležnosti. Podnosioc prijave biće uključen u upravni postupak u skladu sa Zakonom.

Resnik,ul. Ljubiše Jelenkovića – Gledateljka se žali na slab pritisak vode i kaže da  je često nema uopšte. Pita o čemu se radi? (Ljubica)

Iz JKP BVK odgovaraju sledeće:

JKP BVK, u ovim toplim danima, prepoznaje neracionalnu i nenamensku potrošnju vode. To je i glavni uzrok što ponekad dolazi do pada pritiska kod pojedinih potrošača.

Apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana