Objavljeno: 17.06.2021. 08:54 Izmenjeno: 17.06.2021. 08:54

Dušana Jovanovića 2. – Gledateljka se žali na buku i nepoštovanje radnog vremena restorana „Daš“. Pita kome da se obrati? (Nada)   Iz Sekretarijata za poslove Komunalne milicije sun am odgovorili sledeće:   U vezi pitanja stranke kome da se podnese prijava, obaveštavamo vas da se prijave za narušavanje komunalnog reda bukom iz ugostiteljskih objekata […]

Dušana Jovanovića 2. – Gledateljka se žali na buku i nepoštovanje radnog vremena restorana „Daš“. Pita kome da se obrati? (Nada)

 

Iz Sekretarijata za poslove Komunalne milicije sun am odgovorili sledeće:

 

U vezi pitanja stranke kome da se podnese prijava, obaveštavamo vas da se prijave za narušavanje komunalnog reda bukom iz ugostiteljskih objekata (od emitovanja muzike ili priređivanja muzičkog programa), odnosno postupanja suprotno odredbama odluka Grada, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, u trenutku narušavanja, mogu uputiti Sekretarijatu za poslove komunalne milicije grada Beograda telefonskim putem na broj 0800/110-011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

Sekretarijat za poslove komunalne milicije kontrolu vrši kako po prijavama državnih organa i službi, tako i po prijavama građana. Postupanje po svim prijavama je u najkraćem mogućem roku, kao i uspostavljanje komunalnog reda u gradu neposrednim radom na terenu, prioritet koji Sekretarijat za poslove komunalne policije nastoji da ostvari, pri čemu se neposredne potrebe građana uzimaju u obzir uvek kada je to moguće, u skladu sa svojim mogućnostima, prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola, kao i zavisno od obaveza koje ima i u drugim oblastima svog delovanja. Ukoliko prilikom ovih kontrola zatekne postupanja suprotno navedenim propisima, preduzima mere iz svoje nadležnosti, na koje je ovlašćen, što će činiti i u narednom periodu.

Za rešavanje problema sa bukom od muzike, stranka se može obratiti i Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada Beograda, u ulici 27. marta broj 43-45, Sektoru inspekcije za zaštitu životne sredine, vodne i turističke inspekcije, Odeljenju inspekcije za zaštitu životne sredine, koji u vršenju inspekcijskog nadzora rešenjem može naložiti preduzimanje mera za otklanjanje navedenog problema (merenje nivoa buke, štetnih gasova i dima), i eventualno zabraniti rad u slučajevima kada se takvim radom uznemiravaju građani koji stanuju ili rade u susedstvu.

Ukoliko po oceni inspekcijskog organa, postoje pretpostavke, da sprovođenje njegovih izvršnih odluka, neće biti moguće bez prisustva komunalnih milicionara, obrazloženim zahtevom će se obratiti Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, koji će u skladu sa članom 4. Zakona o komunalnoj miliciji, pružiti pomoć nadležnim organima grada, kao i preduzećima, organizacijama i ustanovama koje na osnovu odluke Skupštine grada odlučuju o pojedinim pravima građana, pravnih lica ili drugih stranaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana