Objavljeno: 16.06.2021. 09:33 Izmenjeno: 16.06.2021. 09:33

Gledateljka je  invalid 100% slabovida, već 3. godine je na spisku za gerontodomaćicu, živi sama i pomoć joj je preko potrebna, rekli su joj da nema osoblja i da treba da čeka red,  pitanje je kome da se obrati? (Stojanka)   Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu su namodgovorili sledeće:   Povodom upita gospođe Gojković vezano […]

Gledateljka je  invalid 100% slabovida, već 3. godine je na spisku za gerontodomaćicu, živi sama i pomoć joj je preko potrebna, rekli su joj da nema osoblja i da treba da čeka red,  pitanje je kome da se obrati? (Stojanka)

 

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu su namodgovorili sledeće:

 

Povodom upita gospođe Gojković vezano za uključenje u uslugu socijalne zaštite „Pomoć u kući“, ističemo da se uključenje korisnika u uslugu odvija u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite a koji definiše prioritete za uključenje.

Značajan faktor u određivanju prioriteta je dostupnost i raspoloživost porodične podrške u zadovoljenju životnih potreba, koji značajno utiču na pozicioniranje na listi čekanja i prioritizaciju za uključivanje korisnika u uslugu pomoć u kući.

Ustanova Gerontološki centar Beograd, radna jedinica „Dnevni centri i klubovi“ će, svakako, povodom upita gospođe Gojković ponovo izvršiti odgovarajuće provere i procene, te u zavisnosti od ishoda iste eventualno načiniti korekcije Jedinstvene evidencione liste potencijalnih korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana