Analitičari: Vučićev govor na GO SNS bio jasan Studio B

Objavljeno: 30.05.2021. 18:34 Izmenjeno: 31.05.2021. 11:53

Glavne poruke predsednika Aleksandra Vućića na Glavnom odboru Srpske napredne stranke su da će Srbija ostati nezavisna zemlja koja nikada neće priznati Kosovo, ocenjuju za Studio B Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i politički analitičar Dejan Vuk Stanković

Oni kažu da su glavni događaji – ostavka Nebojše Stefanovića i ulazak Srpskog patriotskog saveza u Srpsku naprednu stranku očekivani, te da će Aleksandar Šapić najverovatnije biti uzdanica SNS-a na beogradskim izborima.

Centralni događaj na GO SNS bio je govor Aleksandra Vučića, čime je još jednom pokazao da je apsolutni lider te stranke, kažu naši sagovornici. Dejan Miletić smatra da je Vučić govorio o nekoliko pravaca kojima srpske politika u narednom periodu treba da ide. Pored njih, smatra Miletić, prioritet će biti i borba protiv korupcije.

Dejan Vuk Stanković smatra da su Vučićeve poruke da stranka mora da se menja i prilagođava vremenu, da nema zaštićenih i privilegovanih, a da svako u SNS-u može da zaštiti svoju poziciju radom i zalaganjem. Spajanje sa SPAS-om pokazuje da SNS želi da bude tačka okupljanja stranaka koje veruju u iste ciljeve, ističe Stanković.

Najvažniji događaj GO svakako je ulazak Srpskog patriotskog saveza u SNS, kao i imenovanje Aleksandra Šapića za potpredsednika GO SNS-a.

Sednica GO SNS protekla je upravo onako kako se i očekivao, ocenjuju naši sagovornici. Ulazak Šapića i ostavka Stefanovića bili su glavni i unapred poznati događaji. Kako kažu, na bini, pored Vučića, promenjeno je nekoliko ljudi, a evidento je da će neki, poput Miloša Vučevića, ubuduće imati veću ulogu u SNS-u, poručuju Miletić i Stanković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana