Objavljeno: 27.05.2021. 09:11 Izmenjeno: 27.05.2021. 09:11

Savski venac, Sanje Živanovića – gledateljka pita zašto Elektrodistribucija postavlja strujomere uz već postojeće strujomere i kablove koje su vlasnici kuća imali obavezu da sami kupe i postave do bandera? (Sena)   Iz Elektrodistribucije Srbije dobili smo sledeći odgovor: Na pomenutoj lokaciji, Elektrodistribucija Srbije je u sklopu planskih aktivnosti vršila izmeštanje mernih mesta na regulacionu […]

Savski venac, Sanje Živanovića – gledateljka pita zašto Elektrodistribucija postavlja strujomere uz već postojeće strujomere i kablove koje su vlasnici kuća imali obavezu da sami kupe i postave do bandera? (Sena)

 

Iz Elektrodistribucije Srbije dobili smo sledeći odgovor:

Na pomenutoj lokaciji, Elektrodistribucija Srbije je u sklopu planskih aktivnosti vršila izmeštanje mernih mesta na regulacionu liniju kod određenog broja postojećih korisnika. Izmeštanje se planira i realizuje po strogo definisanim kriterijumima i dinamici. Izmeštanje mernih mesta kod postojećih korisnika distributivnog sistema jedna je od najvažnijih sistemskih mera koju Elektrodistribucija Srbije preduzima u cilju smanjenja netehničkih gubitaka električne energije. Osim smanjenja gubitaka električne energije, izmeštanje mernih mesta kod postojećih korisnika treba da obezbedi i nesmetani pristup mernom mestu u cilju očitavanja, kontrole, obustave, isključenja i drugih aktivnosti predviđenih Zakonom o energetici, Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom, Pravilima o radu distributivnog sistema. Izmeštanje mernih mesta koje Elektrodistribucija Srbije sprovodi u okviru svojih strateških i planskih aktivnosti, potpuno je besplatno za postojeće korisnike. Ukoliko merno mesto postojećeg korisnika nije obuhvaćeno planom sistemskog izmeštanja mernih mesta koji je prema definisanim kriterijumima donela Elektrodistribucija Srbije, a korisnik želi da ga izmesti iz svog objekta na regulacionu liniju, potrebno je da podnese zahtev za izdavanje uslova za izmeštanje. U ovom slučaju, troškove izmeštanja snosi korisnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana