Objavljeno: 27.05.2021. 09:09 Izmenjeno: 27.05.2021. 09:09

Palilula, Mirijevo, Raše Plaovića – gledateljka kaže da su za prošli mesec dobili račun za vodu za potrošenih 56,8 kubnih metara za njihovu četvoročlanu porodicu, što je znatno više od njihove prosečne potrošnje, a uvećalo je račun za oko 3800 dinara. Pošto isti problem imaju komšije iz susednog ulaza pitaju kako da provere kako se […]

Palilula, Mirijevo, Raše Plaovića – gledateljka kaže da su za prošli mesec dobili račun za vodu za potrošenih 56,8 kubnih metara za njihovu četvoročlanu porodicu, što je znatno više od njihove prosečne potrošnje, a uvećalo je račun za oko 3800 dinara. Pošto isti problem imaju komšije iz susednog ulaza pitaju kako da provere kako se došlo do te cifre (Vidosava)

 

Iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” odgovorili su nam sledeće:

Na mestu potrošnje Raše Plaovića 14 u Mirijevu, u periodu između dva čitanja vodomera, od novembra 2020. godine do aprila 2021. godine, dnevna prosečna potrošnja upotrebljena prilikom obračuna utrošene vode za novembar i decembar 2020. godine kao i januar, februar i mart 2021. godine iznosila je 9,91 mᶾ, tj. bila je manja od stvarne potrošnje (12,26 mᶾ), te je obračunom za april 2021. godine obuhvaćena i razlika za navedeni period. Za susedni ulaz sa pretpostavkom da se misli na ulaz Raše Plaovića 12 u Mirijevu, takođe je u pitanju obračun. Ulazi u Raše Plaovića 12, 14, 16 i Vjekoslava Afrića 9 takođe učestvuju u raspodeli utošenih kubika sa vodomera koji služi za podstanicu. Kroz uplatnicu za mesec april na osnovu očitanog stanja poslato je za naplatu ukupno za sva četiri ulaza 63m³, koji su dalje raspoređeni prema prijavljenom članu domaćinstva. Odlukom o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda predviđeno je da se komunalne usluge plaćaju mesečno, a nije predviđena obaveza komunalnog preduzeća da očitavanje vodomera vrši mesečno. Korisnici se u periodu između dva očitavanja zadužuju akontaciono, po očitanom stanju, a preduzeće za objedinjenu naplatu ispostavlja uplatnicu baziranu na stvarnoj potrošnji. Budući da se procena vrši na osnovu dnevnog proseka potrošnje između dva poslednja očitavanja, može se desiti da taj prosek bude manji u odnosu na stvarnu potrošnju koja se evidentira redovnim očitavanjem vodomera. Zbog toga su iznosi faktura ispostavljenih nakon očitavanja veći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana