Objavljeno: 25.05.2021. 10:56 Izmenjeno: 25.05.2021. 10:56

Palilula, Jabučki rit, linija autobusa 106 – gledalac pita šta se dešava sa linijom 106 i zbog čega saobraća neredovno i jako retko? Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor: Na liniji 106 (Omladinski stadion – Jabučki rit) radnim danom, u periodima vršnih opterećenja saobraća četiri solo vozila na planiranom intervalu sleđenja od […]

Palilula, Jabučki rit, linija autobusa 106 – gledalac pita šta se dešava sa linijom 106 i zbog čega saobraća neredovno i jako retko?

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

Na liniji 106 (Omladinski stadion – Jabučki rit) radnim danom, u periodima vršnih opterećenja saobraća četiri solo vozila na planiranom intervalu sleđenja od 36 minuta, dok u periodima vanvršnih opterećenja i vikendom saobraćaju dva solo vozila na intervalu sleđenja od 55 minuta. Broj vozila na liniji se određuje na osnovu broja putnika koji koristi konkretnu liniju. Analizom podataka dobijenih korišćenjem aplikacije za brojanje putnika, maksimalna popunjenost vozila na liniji 106 bila je ispod 60%. Na osnovu navedenog vidi se da su planirani ponuđeni kapaciteti usklađeni sa prevoznim zahtevima putnika koji koriste liniju 106. Uvidom u sistem za monitoring rada linija JLPP-a utvrđeno je da je u mesecu aprilu 2021. godine, realizacija rada linije 106 iznosila 99,34%, a od početka maja pa do 20.05.2021.godine realizacija rada linije 106 iznosi 98%, što je zadovoljavajući procenat realizacije polazaka. Na osnovu iznetih podataka dolazi se do zaključka da nije bilo problema u radu linije 106 i da su planirani polasci ostvareni. Takođe, napominjemo i to da do sada nije bilo pritužbi na rad navedene linije. Sekretarijat za javni prevoz će i dalje pratiti prevozne zahteve putnika na ovoj, kao i na drugim linijama javnog prevoza.

Gledateljka pita zašto u Poštanskoj štedionici nema izvoda za penziju od decembra 2020. godine kao ni evidentirane uplate pomoći drzave i zašto su joj pet čekova koje su izdali naplatili 647 dinara? (Nevenka)

Iz Banke Poštanska štedionica odgovorili su nam da način dostave Izvoda po tekućem računu bira klijent koji u svakom trenutku može da se izjasni da li će izvod primati na kućnu adresu, elektronski – putem imejla ili će izvod biti deponovan u banci. Državna pomoć u iznosu od 30 evra u dinarskoj protivvrednosti penzionerima uplaćena je 6. maja 2021. godine. S obzirom na to da se Izvodi po tekućem računu za penzionere generišu jednom mesečno i to krajem tekućeg meseca, ova uplata će biti evidentirana na izvodu za maj.

Kada je reč o naknadi za izdavanje čekova ona je određena i naplaćuje se u skladu sa Tarifom naknada Banke Poštanska štedionica koji je dostupan klijentima i u tom smislu klijenti ne mogu da budu oštećeni od strane Banke. Iz Banke molime gledateljku da im se obrati za sve informacije.

Gledalac pita da li može da se zabrani lepljenje plakata i reklamnog materijala na autobuskim stajalištima,banderama… (Novica)

Lepljenje plakata i reklamnog materijala i jeste zabranjeno na autobuskim stajalištima i banderama, odnosno na svim mestima koja nisu određena za tu namenu. Za kontrolu je zadužena opštinska komunalna inspekcija, tako da gledalac može da se obrati komunalnoj inspekciji na opštini na kojoj je primetio oglasni materijal kako bi inspektori izašli na teren i preduzeli mere iz svoje nadležnosti

Voždovac, Splitska 1 – gledateljka živi u niskom prizemlju i pre sedam dana izlila se kanalizacija. Hitne intervencije su otpušile jedan šaht, ali drugi nisu, tako da njeno kupatilo nije u funkciji, preliva se slivnik, ne koristi kadu. Kada će biti otpušen drugi šaht i problem biti rešen? (Aleksandra)

Da bi rešila problem gledateljka Aleksandra treba da se ponovo obrati Hitnim intervencijama kojima se obratila i prvi put i traži da ekipe izađu na teren i otpuše i drugi šaht.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana