Objavljeno: 30.04.2021. 12:19 Izmenjeno: 30.04.2021. 12:19

Grocka – pre četiri dana poštar  je dostavio paket sa vitaminima za brata gledatelja. U povratku uzeo je dostavljen paket pošto je objasnio da je pogrešna adresa. Kada će paketi  biti isporučeni i zašto je poštar uzeo paket već isporučen? (Boriša) Iz Pošte Srbije su nam odgovorili sledeće: Nadležne službe Pošte Srbije direktno su kontaktirale […]

Grocka – pre četiri dana poštar  je dostavio paket sa vitaminima za brata gledatelja. U povratku uzeo je dostavljen paket pošto je objasnio da je pogrešna adresa. Kada će paketi  biti isporučeni i zašto je poštar uzeo paket već isporučen? (Boriša)

Iz Pošte Srbije su nam odgovorili sledeće:

Nadležne službe Pošte Srbije direktno su kontaktirale gledaoca Borišu Ristića iz Grocke koji je uputio pitanje, kako bi razjasnili navedenu situaciju. Ujedno vas obaveštavamo i da je za njega danas tokom dana planirano uručenje paketa sa vitaminima.

Napominjemo da organizatori akcije sukcesivno dostavljaju Pošti Srbije spiskove primalaca paketa sa vitaminima u zavisnosti od PIO fonda koji je isplatilac penzije i načina isplate penzija (tekući račun, isplata penzije na adresi primaoca, isplata na šalteru pošte) pri čemu Pošta Srbije nema nikakv uticaj na dinamiku i sastav tih spiskova.

Još jednom pozivamo sve gledaoce koji imaju pitanja u vezi sa radom Pošte ili žele da prijave eventualne probleme, da se direktno javljaju Kontakt centru Pošte Srbije na broj 011 3607 788 ili 0700 100 300, čime će najbrže dobiti potrebne odgovore i razjašnjenja.

Kaluđerica, Rodoljuba Čolakovića – molba da se postavi ogledalo na uglu sa glavnom ulicom, pošto je veoma rizično uključenje !? (Dragan)

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

Povodom vašeg dopisa u vezi sa postavljanjem sfernog ogledala na raskrsnici ulica Rodoljuba Čolakovića i Željka Milivojevića, Kaluđerica – GO Grocka, Sekretarijat za saobraćaj vas obaveštava sledeće:

Saobraćajna sferna ogledala se po pravilu postavljaju u oštrim krivinama, raskrsnicama i drugim mestima na mreži javnih saobraćajnica na kojima je, zbog geometrije i prisustva bočnih smetnji preglednost ograničena, odnosno nedovoljna za bezbedno odvijanje saobraćaja, pa kao takva predstavljaju mesta povećanog rizika od nastanka saobraćajnih nezgoda.

Shodno raspoloživim sredstvima i situaciji na terenu Sekretarijat za saobraćaj će u narednom doneti odluku o postavljanju saobraćajnog ogledala na predmetnoj lokaciji.

Gledateljka pita kada će da se poprave  klupe na keju od Palate Srbija ka Dunavu? (Mara)

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

Radovi na popravci klupa su trenutno u toku.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd je sa radovima počelo od dela šetališta kod Brankovog mosta i, u skladu sa predviđenom dinamikom, do sada je završen potez od mosta do Muzeja savremene umetnosti. Ovi radovi će se izvoditi na celoj dužini šetališta do hotela „Jugoslavija“ i biće završeni u narednom periodu.

Gospođa je operisala kataraktu u privatnoj klinici. Ima li pravo na refundaciju troškova ? (Danica)

Iz RFZO-a odgovaraju sledeće:

O pravu na naknadu plaćenih troškova zdravstvene usluge odlučuje se u upravnom postupku. Upravni postupak pokreće se po zahtevu za refundaciju  koji se podnosi u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u kojoj je prijavljeno na obavezno zdravstveno osiguranje lice za koga je pružena navedena zdravstvena usluga.

Uz zahtev se podnosi medicinska i računska dokumentacija (fiskalni račun i račun na ime i prezime) u originalu.

O osnovanosti zahteva odlučivaće filijala rešenjem po sprovedenom upravnom postuku.

Gledalac pita da li u naselju Medaković III  mogu kod crkve da se postave dva ležeća policajca? Prolaznici  bi tada  mogli  lakše da pređu  ulicu . (Ivan)

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za saobraćaj i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana