Objavljeno: 12.04.2021. 09:25 Izmenjeno: 12.04.2021. 09:25

Mitićeva rupa –  Gledalac kaže da su  pešaci napravili stazu preko parka zbog izmeštenih pešačkih prelaza na Slaviji. Pita da li može ta staza da se betonira ? (Bogoljub) Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju: Izrada nove staze na zelenoj površini u Mitićevoj rupi nije u planu JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd za ovu godinu. Blok 70 – […]

Mitićeva rupa –  Gledalac kaže da su  pešaci napravili stazu preko parka zbog izmeštenih pešačkih prelaza na Slaviji. Pita da li može ta staza da se betonira ? (Bogoljub)

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

Izrada nove staze na zelenoj površini u Mitićevoj rupi nije u planu JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd za ovu godinu.

Blok 70 – Međublokovske pešačke prelaze nisu ofarbali iako je ekipa bila i ofarbala velike pešačke prelaze što je za pohvalu.Pita kada će i međublokovski prelazi biti ofarbani? (Aleksandar)

Iz JKP Beograd put su odgovorili sledeće:

Vaša prijava je evidentirana i prosleđena nadležnim službama JKP Beograd put, koje će reagovati iz svoje nadležnosti u skladu sa  planom rada i poštujući prioritete.

Gledateljka je staralac sestre koja je invalid 100%.Do sad je normalno primala penziju kao i boračku invalidsku pomoć od opštine Zvezdara.Opština Zvezdara je promenila broj računa za primanja pomoći  i ona je to prijavila PIO fondu koji je to odobrio. Problem je što za sestru kao staralac, nije dobila lični identifikacioni broj za novi račun tako da ne može bez njega da proveri u pošti kada je legla uplata. Pita ko daje taj broj i kako da reši ovaj problem. (Divna )

Iz GO Zvezdara su nam odgovorili sledeće:

Zaposleni u Odseku za boračku i invalidsku zaštitu Gradske opštine Zvezdara su kontaktirali gospođu koja je postavila pitanje, a koja je zakonski staralac svoje rođene sestre koja ostvaruje pravo na porodičnu invalidninu i pravo na mesečno novčano primanje u umanjenom iznosu sa dodatkom za samohranost.

Gospođa je obavestila zaposlene u Odseku da je u vezi sa nastalim problemom u vezi sa ličnim identifikacionim brojem bila u banci Poštanska štedionica gde joj je rečeno da po novim pravilima Banke samo vlasnik tekućeg računa može da dobije ovaj broj pomoću koga se može raspitati za uplatu.

Zaposlena u Odseku je obavestila gospođu da je dana 06.04.2021. godine uplaćena razlika za prošlu 2020. godinu na ime prava na porodičnu invalidninu za njenu sestru i informisala je da se u narednom periodu za sve slične uplate koje idu preko Opštine može interesovati u Odseku za boračku i invalidsku zaštitu GO Zvezdara.

Od 31.12.2020. nemaju vodu u lokalu(Gandijeva 148a). Prijavili ali niko ništa nije preduzeo. Izlazio komunalni inspektor ali nije dolazio u njihov lokal, pita zašto kad sve uredno plaćaju? (Radmila)

Iz JKP BVK odgovaraju:

Kao što je pojašnjeno u dopisu Ombudsmanu grada Beograda prosleđenom 24.03.2021. godine, u kome je hronološki opisano postupanje BVK po obraćanju gospođe Radmile , BVK nema nadležnost za postupanje po predmetu obraćanja gospođe jer vodovodne instalacije iza glavnog vodomera, kojima priprada i predmetni lokal, nisu u nadležnosti održavanja JKP BVK, što je definisano članom 37.  Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode. Za sve probleme u vezi sa isporukom vode, gospođa Parojčić treba da se obrati vlasniku glavnog vodomera.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 10°C

Umerena kiša

Subota
Pretežno sunčano

Max: 18°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana