Sastanak o sprečavanju prijema tzv. Kosova u Interpol Studio B

Objavljeno: 25.03.2021. 11:24 Izmenjeno: 26.03.2021. 08:31

Takozvano Kosovo ne sme biti član ni jedne međunarodne organizacije posebno ne one koja se bori protiv kriminala, poručio ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol.

Vulin je poručio da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo u Interpolu, energično i argumentovano boriti kako bi to sprečila, jer je to u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i samim smislom postojanja ove organizacije.

Takozvano Kosovo, kako je naveo, ne sme da bude član bilo koje međunarodne  organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Ministar Vulin je istakao da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

„Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze  Prištine i pritiske velikih sila“, istakao je Vulin.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će Koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje  zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana