Objavljeno: 23.03.2021. 08:42 Izmenjeno: 23.03.2021. 08:42

Pošta u Koste Glavinića ,Senjak –  kod plaćanja karticama (VIZA) službenici traže i ličnu kartu. Zašto je to potrebno kada na drugim platnim mestima niko ne traži ličnu kartu?  (Sena)   Iz Pošta Srbije su odgovorili:   U poštama se vrši usluga „Isplata gotovine platnim karticama preko POS terminala“, a odštampani slip sadrži jasnu naznaku […]

Pošta u Koste Glavinića ,Senjak –  kod plaćanja karticama (VIZA) službenici traže i ličnu kartu. Zašto je to potrebno kada na drugim platnim mestima niko ne traži ličnu kartu?  (Sena)

 

Iz Pošta Srbije su odgovorili:

 

U poštama se vrši usluga „Isplata gotovine platnim karticama preko POS terminala“, a odštampani slip sadrži jasnu naznaku vrste transakcije „Gotovina“. To praktično znači da sve transakcije, odnosno svako plaćanje računa ili drugih usluga platnim karticama na šalterima pošta, imaju status isplate gotovine preko POS terminala.

 

Prema pravilima kartičarskih organizacija (VISA, Mastercard, DinaCard), prilikom isplate gotovine na POS terminalima obavezna je identifikacija korisnika uvidom u važeći identifikacioni dokument. Shodno tome, zaposleni na šalteru pošte je u obavezi da prilikom transakcija platnim karticama postupa u skladu sa pravilima koje su propisale kartičarske organizacije, kao i Banka „Poštanska štedionica“ u čije ime „Pošta Srbije“ pruža ove usluge.

 

Ističemo da je ovo od značaja i sa stanovišta zaštite interesa korisnika, jer se uvidom u važeći identifikacioni dokument značajno smanjuje mogućnost eventualne zloupotrebe od strane trećih lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana