Krizni Štab: Smanjiti kontakte Tanjug

Objavljeno: 02.03.2021. 19:11 Izmenjeno: 02.03.2021. 19:14

Članovi republičkog Kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Instituta Batut posetili su Vranje kako bi uvideli zašto je u tom gradu povećan broj novozaraženih.

Zaključak je da je do toga dovelo nepoštovanje mera, opuštanje građana i neodgovarajuća kontrola inspekcija, istakao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Branislav Vekić kaže da je Vranju i drugim gradovima dato uputstvo da se primene sve mere koje su ranije propisali republički Krizni štab i Vlada Srbije i da je rečeno da se one moraju sprovesti do kraja.

 

Tiodorović: Procena – prisutno oko 30 odsto britanskoj soja

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da su procene da je od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji prisutnost britanskoj soja u toj populaciji oko 30 odsto.

Odgovarajući na pitanje novinara u Vranju o mogućem uvođenju policijskog časa, Tiodorović je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba predložio mere za koje smatra da bi najbrže zaustavile širenje zaraze.

„Mi ne zagovaramo uvođenje policijskog časa, mi smo predložili mere, a te mere su takvog intenziteta i značaja da govore o tome da je nephodno uvesti vanredno stanje. Međutim, dobro znate da vanredno stanje može da proglasi Narodna skupština i to je postupak i procedura koja može da potraje“, rekao je Tiodorović.

Najvažnije je, ističe, sprovesti mere koje će omogućiti da se potpuno kontroliše epidemiološka situacija i da se onemoguće kontakti između ljudi kako bi se širenje virusa prekinulo.

„Ovo je trenutak da preuzmemo sve mere kako bismo smanjili kontakte potpuno i da onemogućimo dalje širenje infekcije“, zaključio je Tiodorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana