Objavljeno: 22.02.2021. 09:09 Izmenjeno: 22.02.2021. 09:09

Repiška 54 – Gledateljka se javljala više puta u vezi sa problemom sa profesionalnim upravnikom. Navodi da se inspektori jave i kažu da će kontaktirati upravnika, ali niko da izađe na teren i sanira štetu. (Ljiljana) Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor komunalne inspekcije GO Čukarica i isti ponavljamo u celosti: Odeljenje za […]

Repiška 54 – Gledateljka se javljala više puta u vezi sa problemom sa profesionalnim upravnikom. Navodi da se inspektori jave i kažu da će kontaktirati upravnika, ali niko da izađe na teren i sanira štetu. (Ljiljana)

Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor komunalne inspekcije GO Čukarica i isti ponavljamo u celosti:

Odeljenje za komunalnu inspekciju i izvršenja nije primilo prijavu koja se odnosi na rad prinudnog upravnika koji je juna meseca 2020. godine postavljen od strane registratora.

Ovo obraćanje ćemo smatrati inicijalnim aktom za pokretanje postupka po službenoj dužnosti u odnosu na rad profesionalnog upravnika.

Što se obaveza profesionalnog upravnika tiče, one su propisane odredbom člana 53. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, te stoji između ostalih i obaveza i da prima prijave o kvarovima (0 – 24 časa) i da o primljenoj prijavi obavesti nadležni organ radi postupanja u pogledu otklanjanja kvara, a u konkretnom slučaju bio je dužan da obavesti lice koje vrši poslove održavanja predmetne stambene zgrade, kako bi isto utvdilo da li se radi o kvaru na zajedničkoj instalaciji ili ne. Ukoliko je ovo prvo u pitanju, to lice je i dužno da otkloni kvar na zajedničkim instalacijama.

Palilula, Borča – Gledateljka kaže da su se suprug i ona prijavili za vakcinu 15. januara, ali ih još niko ih nije zvao. Ona za Fajzer, suprug za rusku. (Dragica)

Svi građani koji su iskazali interesovanje biće vakcinisani u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Insitut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Gledateljka će biti informisana putem imejla i SMS-a o terminu i mestu vakcinacije.

Zuce – Gledalac kaže da je rađen put, ali trotoar samo sa jedne strane. Pita da li će se raditi u skorije vreme i druga strana? (Saško)

Beokom je pitanje prosledio GO Voždovac i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat.

Gledateljka kaže da je invalid 100 % i pita ima li pravo na umanjenje računa za električnu energiju i tv pretplatu? (Vera)

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu su nam odgovorili sledeće:

Prema Interventnim merama zaštite najugroženijih građana („Sl. list grada Beograda“, br. 19/95….135/2016), određeno je da subvenciju po osnovu izdataka za komunalne proizvode i usluge ( odeljak III, pod A, tačka 5) imaju hendikepirana slepa lica, lica obolela od distrofije, cerebralne i dečje paralize, plegije i paraplegije, umreno, teže i teško mentalno ometena lica u razvoju, lica obolela od autizma, multipleks skleroze, dijalizijrani bubrežni bolesnici i druga najteže hendikepirana lica bez obrzira na primanja po članu domaćinstva.

Pod pojmom najteže hendikepiranog lica iz prethodnog stava smatra se lice koje prima dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Ukoliko je gledateljka  korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica subvenciju na komunalne proizvode i usluge može ostvariti podnošenjem zahteva u Gradskom centru za socijalni rad, Ul. Ruska br. 4, br. telefona 011/2650-093.

Članom 2. stav 2. Uredbe o energetski zaštićenom kupcu,  regulisano je da je energetski ugroženi kupac domaćinstvo čijem   članu zbog zdravstvenog stanja obustavom električne energije ili prirodnog gasa može biti ugrožen život ili zdravlje. Zahtev se podnosi uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju kojom se  dokazuje da članu domaćinstva koji traži status energetski ugroženog kupca zbog zdravstvenog stanja, obustavom isporuke električne energije ili prirodnog gasa, može biti ugrožen život ili zdravlje.  Dakle, ukoliko u domaćinstvu postoji prisustvo nekog elektro medicinskog aparata, zahtev za sticanje navedenog statusa podnosi se Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Ul. 27. marta br.43-45 svakog dana od 9 do 15 časova.

U odnosu na TV pretplatu, gledateljku treba uputiti na emitera RTV programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana