Objavljeno: 26.07.2016. 09:05 Izmenjeno: 26.07.2016. 09:05

  (od 15.7) Rakovica, Kanarevo brdo, Petra Konjovića – gledalac skreće pažnju na zapušteni objekat (navodno, sportski centar) iz sedamdesetih godina do OŠ „Đura Jakšić“; objekat je ruiniran, dolaze skitnice, a tako nezaštićen predstavlja opasnost za okolinu. Gledalac kaže da se obraćao opštini Rakovica gde mu je rečeno da je objekat u nadležnosti grada, ali […]

 

(od 15.7) Rakovica, Kanarevo brdo, Petra Konjovića – gledalac skreće pažnju na zapušteni objekat (navodno, sportski centar) iz sedamdesetih godina do OŠ „Đura Jakšić“; objekat je ruiniran, dolaze skitnice, a tako nezaštićen predstavlja opasnost za okolinu. Gledalac kaže da se obraćao opštini Rakovica gde mu je rečeno da je objekat u nadležnosti grada, ali kada se obratio gradu uputili su ga na opštinu. (Zoran)

 

Odgovor Gradske opštine Rakovica:

Opština Rakovica je 1978. godine izdala rešenje kojim se Direkciji za izgradnju i rekonstrukciju grada odobrava izgradnja „Doma samoupravljača“ u Rakovici, a 1992. godine rešenje kojim se odobrava DOO ENJUB izvođenje radova po izmenjenom projektu za izgradnju Kulturno-poslovnog centra objekat 1 – u reonskom centru Rakovica – poslovni centar sa bioskopskom salom.

Objekat nije ceo završen i nema upotrebnu dozvolu. U jednom delu je izgrađena samo betonska konstrukcija objekta, a u drugom delu je izgrađena stambena zgrada koja je završena i useljena.

Postupajući po službenoj dužnosti, građevinski inspektor je 17.03.2014. godine na terenu konstatovao da je oštećena gradilišna ograda, da je gradilište neobezbeđeno i ugrožava bezbednost građana. Rešenjem br. 356-393/2013 od 26.03.2014. godine naređeno je preduzeću „ENJUB“ iz Beograda, Bul. Mihajla Pupina br. 12, da odmah preduzme mere bezbednosti na taj način što će da zatvori otvore na objektu i da izvede potrebne radove na sanaciji oštećene gradilišne ograde. Rešenje je dostavljeno Odseku za izvršenje odeljenja za građevinsku i komunalnu inspekciju i nalazi se u Planu za izvršenje, – kažu u GO Rakovica.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana