Čišćenje deponije na inicijativu stanovnika opštine Stari grad Studio B

Objavljeno: 09.12.2020. 14:09 Izmenjeno: 09.12.2020. 14:16

Ekipe „Gradske čistoće“ počele su uklanjanje divlje deponije ispod pasarele koja vodi od Pristaništa do Beogradske tvrđave. Predsednik opštine Stari grad  Radoslav Marjanović kaže da će prostor oko pasarele postati zelena oaza za sve Beograđane.

Više od 30 radnika Gradske čistoće krenulo je jutros u čišćenje divlje deponije  kod Beton hale, tačnije ispod vijugave pešačke pasarele koja spaja Savski kej sa Kalemegdanom.

Čišćenje  deponije započeto je na inicijativu žitelja opštine Stari grad, kaže predsednik opštine Radoslav Marjanović i  ističe da se uklanjanje deponije može smatrati početkom izgradnje Linijskog parka,  nove zelene oaze sa brojnim sportsko –rekreativnim i kulturnim sadržajima koji će konačno spustiti grad na obale naših reka. On dodaje da će u narednom periodu zajedno sa Gradskom čistoćom očistiti sve divlje deponije na toj opštini.

„Iako ova površina nije u našoj nadležnosti odmah smo prihvatili molbu predsednika opštine Stari grad  da realizujemo ono na šta su nam ukazali sugrađani“, kaže direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić i dodaje da je podizanje higijene na Starom gradu prioritet njihovog rada.

Iz opštine Stari grad najavljuju zajednički pilot projekat sa „Čistoćom“u kome će učestvovati 10 zgrada u toj opštini. Stanari ovih zgrada reciklirace otpad, tačnije odvajati papir, metal, staklo, a stambena zajednica ovih zgrada  će tako ostvarivati određeni prihod  koji će kasnije moći da upotrebe za čišćenje svojih zgrada, kaže Marjanović i podseća da na Starom gradu ima više od  1800 stambenih zajednica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana