Objavljeno: 24.11.2020. 10:27 Izmenjeno: 24.11.2020. 10:27

Čukarica, rukavac na Adi Ciganliji – gledateljka kaže da je ovaj rukavac zagađen i da se poslednjih dana oseća smrad. (Sena)   Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove obavestili su nas da je vodni inspektor u postupku inspekcijskog nadzora, između ostalog, naložio uzorkovanje vode iz rukavca i Topčiderske reke. Na osnovu rezultata koji su dobijeni od […]

Čukarica, rukavac na Adi Ciganliji – gledateljka kaže da je ovaj rukavac zagađen i da se poslednjih dana oseća smrad. (Sena)

 

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove obavestili su nas da je vodni inspektor u postupku inspekcijskog nadzora, između ostalog, naložio uzorkovanje vode iz rukavca i Topčiderske reke. Na osnovu rezultata koji su dobijeni od strane Agencije za zaštitu životne sredine, zaključak je da se radi o raspadu organskih materija, što je posledica izlivanja fekalnih voda u Topčidersku reku i njene pritoke. Vodni inspektor je takođe utvrdio da je u Čukaričkom rukavcu, usled velike količine mulja, proticaj vode minimalan. Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, vodni inspektor je, u okviru svojih ovlašćenja, naložio JVP „Srbijavode“ da izvrši čišćenje korita Čukaričog rukavca od nataloženog mulja i time omogući proticaj vode iz rukavca prema Savi.

 

re iz svoje nadležnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 21°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana