Objavljeno: 11.11.2020. 10:48 Izmenjeno: 11.11.2020. 10:48

Grocka, Kaluđerica – gledateljka se žali da u Domu zdravlja već nekoliko meseci ne može da da bris, a od maja nemaju fizijatra. Takođe, gledateljka ukazuje na brojne propuste u ovom domu zdravlja: fizikalna terapija na trećem spratu, tako da povređeni ne mogu da idu na terapiju, sedišta su polomljena, pa pacijenti nemaju gde da […]

Grocka, Kaluđerica – gledateljka se žali da u Domu zdravlja već nekoliko meseci ne može da da bris, a od maja nemaju fizijatra. Takođe, gledateljka ukazuje na brojne propuste u ovom domu zdravlja: fizikalna terapija na trećem spratu, tako da povređeni ne mogu da idu na terapiju, sedišta su polomljena, pa pacijenti nemaju gde da sede, izgorela je Hitna pomoć i mamografija, a još uvek ništa nije očišćeno… (Stanojka)

 

Iz Sekretarijata za zdravstvo dobili smo detaljan odgovor o stanju u Domu zdravlja u Grocka. Oni kažu da treba imati u vidu činjenicu da je u toku pandemija izazvana virusom Covid -19 i da je zdravstveni sistem na istorijskom zadatku. U skladu se tim prave se prioriteti u organizaciji rada, raspoređivanju zaposlenih i preduzimanju mera. Lift u Zdravstvenoj stanici Grocka ne radi, ali su preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti da taj problem brzo bude rešen. Fizijatar koji je raspoređen u ovoj zdravstvenoj stanici radi sve vreme, kao i u objektu zdravstvene ambulante u Begaljici, gde pacijenti imaju ogućnost izbora mesta za pružanje usluga fizikalne medicine. Misli se na pacijente kojima je otežano kretanje. Pacijentkinja je bila na pregledu kod fizijatra u ZS Kaluđerica. 18.8 2020. godine, 20.5.2020 i 8.6. 2020 kada joj je propisana fizikalna terapija. Fizikalnu terapiju je zapčela 15.6.2020 koja se sprovodila svakodnevno do 24.6.2020. godine, a na planiranu kontrolu nakon završetka terapije nije se javljala. Kada je u pitanju prostor HMP i rentgen dijagnostike, koji je oštećen u požaru, preduzete su sve radnje na sanaciji pomenutog prostora, a nakon istražnih mera preduzete su i druge radnje koje su preduslov za početak sanacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana