Objavljeno: 09.11.2020. 09:23 Izmenjeno: 09.11.2020. 09:23

Grocka, Pandurice – gledateljka pita kada će „Beograd put“ završiti radove na autobuskoj stanici u Panduricama? (Miljana)   Radovi na izgradnji autobuskog stajališta u blizini naselja Pandurice obustavljeni u početnoj fazi, iz sledećih razloga: Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda je dostavio Glavni projekat stajališta na predmetnom putu, ali bez dobijenih saglasnosti JP „Putevi Srbije“ na […]

Grocka, Pandurice – gledateljka pita kada će „Beograd put“ završiti radove na autobuskoj stanici u Panduricama? (Miljana)

 

Radovi na izgradnji autobuskog stajališta u blizini naselja Pandurice obustavljeni u početnoj fazi, iz sledećih razloga:

Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda je dostavio Glavni projekat stajališta na predmetnom putu, ali bez dobijenih saglasnosti JP „Putevi Srbije“ na lokaciju novih staničnih mesta, što je bio u obavezi da pribavi od upravljača puta ( JP „Putevi Srbije“) prema članu 17 Zakona o putevima. Rastojanje između navedenih stajališta „Put za Zaklopaču“ i „Usek“ iznosi 1200 m, a projektom je definisan početak novog stajališta na samo 200m od kraja prethodnog, što smatraju neadekvatnim međustaničnim rastojanjem za prilično opterećen državni put II A reda broj 153, odnosno, Smederevski put. JP „Putevi Srbije“, vodeći računa o bezbednosti kretanja pešaka u ovoj zoni, investiralo je oko 2 miliona dinara u izgradnju 200m trotoara i 300m kolsko-pešačkih staza povezanih stepeništem, kako bi se obezbedio pešački saobraćaj od priključka za naselje Pandurice do stajališta „Put za Zaklopaču“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana