Objavljeno: 15.10.2020. 11:28 Izmenjeno: 15.10.2020. 11:28

Gledateljka je predala papire za banju u opštinskoj upravi Palilula u Knez Danilovoj i rekli joj da sa 15.000,00 rsd penzijom ne može da dobije banju !? (Radmila)   Iz PIO fonda su nam odgovorili sledeće: Uslov za sve penzionere za ostvarivanje prava na rehabilitaciju u banjama o trošku Fonda u 2020. godini bio je […]

Gledateljka je predala papire za banju u opštinskoj upravi Palilula u Knez Danilovoj i rekli joj da sa 15.000,00 rsd penzijom ne može da dobije banju !? (Radmila)

 

Iz PIO fonda su nam odgovorili sledeće:

Uslov za sve penzionere za ostvarivanje prava na rehabilitaciju u banjama o trošku Fonda u 2020. godini bio je visina penzije do 27.775 dinara, a konačne rang liste se objavljuju danas, 14. oktobra, na oglasnim tablama u udruženjima penzionera gde su podnošene prijave i u filijalama Fonda PIO. Konačna rang lista znači da je u celini bodovana svaka prijava, prema kriterijumima utvrđenim u Pravilniku o društvenom standardu i da su razmotrene sve žalbe penzionera, a pre toga niko nije mogao da kaže da li neko može da ostvari pravo ili ne, ako ispunjava uslove navedene u oglasu. Predlažemo Vašoj gledateljki da danas pogleda konačnu rang listu i proveri da li je ostvarila pavo na oporavak u banji u ovoj godini.

One Response to “”

  1. Ivana Jovanovic каже:

    Tokom oktobra moja sestra invalid Prve kategorije 100% podnela je zahtev posle 5 godina za besplatno koriscenje banjskog lecilista u nekoj od banja Srbije. Kako je i majka penzioner sa penzijom od 21.ooo predale su dokumentaciju zajedno sa izrazenom zeljom za Ribarsku ili Trepcu banju zbog bolesti koje te banje lece. Danas su moju majku zvali iz Prolom banje da dodje za sedam dana da koristi to svoje pravo iz 2020 koje je odlozeno zbog (pandemije). Medjutim, moja sestra se ne pominje verovatno je ona dobila neku drugu banju. Invalid 100% ne moze sam u banju vec joj je majka bila i pratilac i korisnik banje. Jos uvek se nezna koju je banju ona tj. moja sestra dobila. Ovo nije uredu pa vas molim da mi hitno odgovorite. Kakve je spiskove pravio Veacar za svoje penzionere, Da li odokativno, prema simpatijama ili neki treci nacin. Molim vas da se u roku od 24 h resi ovaj problem i obe budu u istoj banji. U suprotnom ja cu ici u ministarstvo i resiti sama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana