Objavljeno: 08.10.2020. 09:45 Izmenjeno: 08.10.2020. 09:45

Mirijevski potok, Slanački put br.2 – da li će se ikad očistiti, neprijatni mirisi, nivo đubreta se podigao, dolazi iz Mirijeva, kolektor nije urađen, bilo je i poplava? (Milica)   Po ovom pitanju već je dostavljen odgovor od strane Sekretarijata za privredu i isti ponavljamo u celosti: Regulisano korito Mirijevskog potoka protiče kroz dve gradske […]

Mirijevski potok, Slanački put br.2 – da li će se ikad očistiti, neprijatni mirisi, nivo đubreta se podigao, dolazi iz Mirijeva, kolektor nije urađen, bilo je i poplava? (Milica)

 

Po ovom pitanju već je dostavljen odgovor od strane Sekretarijata za privredu i isti ponavljamo u celosti:

Regulisano korito Mirijevskog potoka protiče kroz dve gradske opštine Zvezdaru i Palilulu.
Deo potoka na Zvezdari sproveden je kolektorski, a deo je uređen oblogamom od betonskih blokova.
Problemi vezani za neprijatne mirise nastaju usled nelegalnih radnji tj. ispuštanja otpadnih voda u korito potoka, kao i bacanjem komunalnog otpada i smeća.
Radovi na čišćenju Mirijevskog potoka ( čišćenje mulja i nanosa iz korita, košenje i sečenje šiblja) izvode se kroz poziciju Preventivne mere i hitne intervencije u okviru Programa upravljanja vodnim objektima za uređenje vodotoka i zaštitu od poplava, erozije i bujica na vodama II reda na teritoriji grada Beograda.
Sekretarijat za privredu je upoznat sa navedenim problemom, pa će, izlaskom na teren sa stručnim sluzbama JVP Beogradvode, utvrditi činjenično stanje i neophodne mere i radove koje je potrebno izvesti na rešavanju navedenog problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana