Objavljeno: 29.09.2020. 09:22 Izmenjeno: 29.09.2020. 09:22

Zemun,Nova Galenika-penzioner je,ima 78 godina,živi sa ženom i sinom koji je alkoholičar,koji pije i vrši teror nad njima.Maltretirao ih je I fizički,ali sada kako se razboleo(tumor na plućima) maltretira psihički.Žalili su se Centru za socijalni rad ali ništa.Pita kome da se obrati za  zaštitu? (Slobodan)   Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu su nam odgovorili sledeće: […]

Zemun,Nova Galenika-penzioner je,ima 78 godina,živi sa ženom i sinom koji je alkoholičar,koji pije i vrši teror nad njima.Maltretirao ih je I fizički,ali sada kako se razboleo(tumor na plućima) maltretira psihički.Žalili su se Centru za socijalni rad ali ništa.Pita kome da se obrati za  zaštitu? (Slobodan)

 

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu su nam odgovorili sledeće:

Povodom navedenog pitanja, obaveštavamo vas da je porodično-pravna zaštita regulisana Porodičnim zakonom (“Službeni glasnik RS”, br. 18/2005), a primena navedenog zakona u nadležnosti je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema navedenom zakonu poslove zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva, u smilu ovog zakona, vrši centar za socijalni rad (organ starateljstva), a nadzor nad radom organa starateljstva vrši ministarstvo nadležno za porodičnu zaštitu.

Imajući u vidu navedeno potrebno je da se podnosilac, povodom navedenog problema obrati Ministarstvu za rad, zapošljaljvanje, boračka i socijalna pitanja, Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu, Nemanjina 22-26, kao nadležnom organu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana