Objavljeno: 28.09.2020. 08:52 Izmenjeno: 28.09.2020. 08:52

Gledateljka pita kada će se očistiti Mirijevski potok jer se šire neprijatni mirisi? (Rada)   Iz Sekretarijata za privredu su odgovorili sledeće: Regulisano korito Mirijevskog potoka protiče kroz dve gradske opštine Zvezdaru I Palilulu. Deo potoka na Zvezdari sproveden je kolektorski , a deo je uređen oblogama od betonskih blokova. Problemi vezani za neprijatne mirise […]

Gledateljka pita kada će se očistiti Mirijevski potok jer se šire neprijatni mirisi? (Rada)

 

Iz Sekretarijata za privredu su odgovorili sledeće:

Regulisano korito Mirijevskog potoka protiče kroz dve gradske opštine Zvezdaru I Palilulu.

Deo potoka na Zvezdari sproveden je kolektorski , a deo je uređen oblogama od betonskih blokova.

Problemi vezani za neprijatne mirise nastaju usled nelegalnih  radnji  tj.ispuštanja otpadnih voda u korito potoka, kao i bacanjem komunalnog otpada i smeća.

Radovi na čišćenju Mirijevskog potoka ( čišćenje mulja i nanosa iz korita, košenje i sečenje šiblja) izvode se kroz poziciju Preventivne mere i hitne intervencije u okviru Programa upravljanja vodnim objektima za uređenje vodotoka i zaštitu od poplava, erozije i bujica na vodama II reda na teritoriji grada Beograda.

Sekretarijat za privredu je upoznat sa navedenim problemom, pa će, izlaskom na teren  sa stručnim sluzbama JVP Beogradvode, utvrditi činjenično stanje i neophodne mere i radove koje je potrebno izvesti na rešavanju navedenog problema.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana