Izgradnja parka na Labudovom brdu Beoinfo

Objavljeno: 19.09.2020. 15:55 Izmenjeno: 19.09.2020. 16:50

U Rakovici su u toku radovi na izgradnji parka u Ulici Serdar Janka Vukotića kod brojeva 2 i 4 na Labudovom brdu.

Radove su obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima i predstavnici JKP „Zelenilo Beograd“, čiji radnici izvode radove.

Miličković i Simić su razgovarali sa građanima ovog dela Rakovice i upoznali ih sa planovima za rekonstrukciju parka.

Park na Labudovom brdu se gradi na inicijativu gradske opštine Rakovica koja je primila veliki broj zahteva građana, a planirano je da radovi budu gotovi do kraja godine.

U novom parku planirano je postavljene ljuljaške sa dva sedišta, dve njihalice, po jedna klackalica i vrteška. Novi park sadržaće i betonski sto za stoni tenis, kao i betonski sto za šah sa dve table..

Na mestu gde se nalazi dečji mobilijar radnici će postaviti gumiranu podlogu površine 192 kvadratna metra. Za bezbednu igru dece planirano je i postavljanje dve ograde. Novi park imaće osam klupa sa naslonom, klupu na zidu u dužini od 23 metra, za odlaganje smeća tri klasične i četiri betonske đubrijere. Planirana je rekonstrukcija i izgradnja pešačkih staza i stepeništa na prilazima parku, dok će se na zelenim površinama oko parka zasaditi trava i drugo ukrasno rastinje.

U Rakovici su u toku i radovi na izgradnji parka u Ulici Luke Vojvodića u Skojevskom naselju. U Sklopu akcije „Parkići za sve“ koja je pokrenuta 2012. godine do sada je izgrađeno i rekonstruisano više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u Rakovici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana