Objavljeno: 02.09.2020. 10:22 Izmenjeno: 02.09.2020. 10:22

Gledateljkin muž je dobio privremeno rešenje za penziju pre pet godina. Ima 25 godina radnog staža i 13.000 dinara penzije. Šta će biti dalje? Kada će dobiti konačno rešenje? (Danica)   U PIO fondu kažu da konačno rešenje o ostvarivanju prava na penziju Fond donosi po službenoj dužnosti, kada se otklone razlozi privremenosti rešenja, odnosno […]

Gledateljkin muž je dobio privremeno rešenje za penziju pre pet godina. Ima 25 godina radnog staža i 13.000 dinara penzije. Šta će biti dalje? Kada će dobiti konačno rešenje? (Danica)

 

U PIO fondu kažu da konačno rešenje o ostvarivanju prava na penziju Fond donosi po službenoj dužnosti, kada se otklone razlozi privremenosti rešenja, odnosno kada se pribave svi podaci koji su potrebni za donošenje konačnog rešenja. Ukoliko korisnik ima saznanja da su otklonjeni razlozi privremenosti, može i sam podneti zahtev za donošenje konačnog rešenja nadležnoj filijali i na taj način ubrzati postupak donošenja konačnog rešenja. Prema poslednjim izmenama Zakona o PIO 2019. godine, ako u roku od tri godine od dana pravosnažnosti privremenog rešenja nisu utvrđene nedostajuće činjenice i podaci, akontativni iznos penzije postaje konačan, o čemu se donosi rešenje po službenoj dužnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana