Objavljeno: 24.06.2020. 13:41 Izmenjeno: 24.06.2020. 13:41

Gledateljka kaže da u vrtić “Oblačak”  nisu primljena deca koja su bila na listi za upis.Pita koji su uslovi prijema? (Slavica) Iz Upisne komisije PU Zvezdara su nam odgovorili sledeće: Vrtić Oblačak je oglasio 24 slobodna mesta za uzrast dece koja pripadaju srednjoj jaslenoj grupi ( 2019. godište), dok je opšte uslove za upis dece […]

Gledateljka kaže da u vrtić “Oblačak”  nisu primljena deca koja su bila na listi za upis.Pita koji su uslovi prijema? (Slavica)

Iz Upisne komisije PU Zvezdara su nam odgovorili sledeće:

Vrtić Oblačak je oglasio 24 slobodna mesta za uzrast dece koja pripadaju srednjoj jaslenoj grupi ( 2019. godište), dok je opšte uslove za upis dece ispunjavalo 85 dece jaslenog uzrasta. 

Razlog zbog kojeg 61 dete koje ispunjava opšte uslove nije primljeno jeste, nažalost, ograničenost kapaciteta za prijem dece u vrtiću Oblačak.

Gledalac pita kada će se ukloniti divlji prodavci i parkiran kombi na trotoaru na uglu ulica Jovana Raića, Žičke i Branka Krsmanovića?  Na Đeram pijaci koja je ublizini postoje prazne tezge. (Dušan)

Iz Sekretarijata za poslove Komunalne milicije su nam odgovorili sledeće:

Povodom Vašeg podneska koji ste putem elektronske pošte uputili Sekretarijatu za poslove Komunalne milicije, a nakon izvršenog uvida u evidencije koje se vode u ovom Sekretarijatu utvrđeno je da su komunalni milicionari u 2020. godini, zbog nepropisnog parkiranja motornih vozila u ulici Jovana Rajića, Žička i Branka Krsmanovića, Beograd, imali ukupno 32 postupanja (27 samostalnih postupanja i 5 postupanja po prijavama građana, kojom prilikom je zbog učinjenog prekršaja izdato 26 prekršajnih naloga. U pomenutom periodu komunalni milicionari su na predmetnoj lokaciji, odnosno u ulici Jovana Rajića imali 17 samostalnih postupanja (prijava građana nije bilo), zbog nedozvoljene ulične prodaje, kada su komunalni milicionari izdali isto toliko prekršajnih naloga zbog učinjenog prekršaja.

Radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, prijave za narušavanje komunalnog reda u smislu parkiranja i ostavljanja motornih vozila suprotno odredbama navedene odluke, kao i nedozvoljene ulične prodaje, mogu se uputiti Komunalnoj miliciji grada Beograda u trenutku narušavanja istog, pozivanjem brojeva telefona Beokom servisa 0800/110011 ili 011/3090007, po kojima će komunalni milicionari postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzeti mere na koje su ovlašćeni.

Ovom prilikom napominjemo da je za rešavanje problema sa komunalnim neredom oko pijace Đeram potrebno angažovanje više nadležnih organa, a pre svega komunalne inspekcije opštine na čijoj teritoriji se nalazi predmetna lokacija, kojima se građani mogu obratiti zahtevom za preduzimanje mera iz okvira svoje nadležnosti, pri čemu Komunalna milicija u skladu sa svojim ovlašćenjima, na zahtev nadležnog organa, može da pruži asistenciju prilikom kontrole komunalnog reda na prijavljenoj lokaciji.

Gledateljka kaže da kod zubara u Krivolačkoj od Nove godine do danas ne može da zakaže termin da uradi proteze.Kako je nabolje I najbrže da vam zakazu termin u DZ?(Zorka)

Prema važećoj  Procedura o načinu zakazivanja i prijemu pacijenata u Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja „Voždovac“, pacijentima se posete stomatologu zakazuju u toku radnog vremena Službe, ako pacijent zakazivanje obavlja putem telefona ili ličnim pristupom u Dom zdravlja, a prema mesečnom rasporedu rada Službe. Radno vreme službe je od 0700 do 2000 radnim danima, odnosno od 0700  do 1330 časova za prepodnevnu smenu i od 1330 do 2000 časova uveče za poslepodnevnu smenu.

U periodu proglašenja epidemije  u cilju kontrole unošenja i sprečavanje širenja novog korona virusa SARS-COV-2 u Republici Srbiji“, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu radila je uz poštovanje mera zaštite korisnika i zaposlenih.

Ul.Cerova 11,Čukarica – Gledalac kaže da je 10.marta je odjavio električno brojilo tj.strujomer,a Elektroprivreda mu I dalje šalje račune za struju.Šta to znači i molba da se proveri.(Milan)

Da bi gledalac dobio odgovor na postavljeno pitanje neophodno je da dostavi EDB broj kako bi mogli od EPS distribucije zatražiti odgovor. Gledalac se po ovom pitanju može raspitati i lično u EDB na Banovom brdu – Požeška 71 ili preko telefona 011/3550 – 766.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana