Objavljeno: 08.06.2020. 09:40 Izmenjeno: 08.06.2020. 09:40

Savski venac, Senjak, Sanje Živanovića – Kada će Sekretarijat za saobraćaj da obeleži parking mesta u ovoj ulici kako bi stanari mogli da koriste trotoare za prolaz? Automobili su parkirani sa obe strane ulice i pešacima je nemoguće da koriste tortoare. (Lara)   Iz Sekretarijata za saobraćaj nakon uvida u stanje na terenu obavestili su […]

Savski venac, Senjak, Sanje Živanovića – Kada će Sekretarijat za saobraćaj da obeleži parking mesta u ovoj ulici kako bi stanari mogli da koriste trotoare za prolaz? Automobili su parkirani sa obe strane ulice i pešacima je nemoguće da koriste tortoare. (Lara)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj nakon uvida u stanje na terenu obavestili su nas da na predmetnoj lokaciji nisu ispunjeni saobraćajno tehnički uslovi za obeležavanje parkirališta u predmetnoj ulici, kao i da na predmetnim trotoarima parkiranje nije dozvoljeno. Situacija na koju je ukazala gledateljka predstavlja primer nepoštovanja saobraćajnih propisa odnosno Zakona o bezbednosti saobraćaja i Sekretarijat za saobraćaj koristi svaku priliku da apeluje na sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja ovog Zakona. Za kažnjavanje učesnika u saobraćaju koji ne poštuju odredbe ovog Zakona nadležan MUP-Direkcija policije, Policijska uprava za grad Beograd-Uprava saobraćajne policije, Beograd, Ljermontova br. 12a i Komunalna milicija, pa potrebno  po prijavi obratiti se ovim institucijama. Elektronska adresa Komunalne milicije je komunalna.milicija@beograd.gov.rs Nedostatak parking mesta u pojedinim delovima grada ne može se obezbediti u okviru regulacije ulice. Nedostatak parking mesta predstavlja urbanistički problem. Rešavanju problema prvenstveno treba pristupiti izgradnjom dodatnih kapaciteta za parkiranje izvan regulacije ulice na slobodnim i unutarblokovskim površinama. Tako da se gledateljka u vezi sa planiranjem i izgradnjom dodatnih kapaciteta za parkiranje može obratiti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana