Dačić: Nećemo dozvoliti nasilje nad Srbima i otimanje svetinja u Crnoj Gori Studio B

Objavljeno: 21.05.2020. 10:55 Izmenjeno: 21.05.2020. 21:11

Srbija neće dozvoliti da se vrši bilo kakvo nasilje nad Srbima i naša država braniće srpski narod i srpske svetnje u Crnoj Gori. Kada je reč o izborima
očekujem ubedljivu pobedu, u koaliciji sa SNS-om, jer je to pokazatelj da je država samo i isključivo radila u interesu srpskog naroda, istakao je Dačić za Studio B.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova, Ivica Dačić, gostujući na Studiju B, istakao je da su aktuelna dešavanja u Crnoj Gori samo epilog već postojećih uzavrelih strasti tamošnjeg režima da Srbija ima remetilačku politiku prema toj zemlji.

„Srbija neće dozvoliti da se vrši bilo kakvo nasilje nad Srbima i naša država braniće srpski narod i srpske svetnje u Crnoj Gori“ naglašava  Dačić.

Istorijska činjenica je da Srbi i Crnogorci nikada nisu ratovali, niti bili u bilo kakvom sukobu, a politka Mila Đukanovića svesno podstiče na sukobe, kaže Dačić  za Studio B.

On smatra da je problem Mila Đukanovića što u Srbiji vidi remetilačku politiku i naglašava da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari  Crne Gore. Dačić ipak, podseća da je Crna Gora priznala Kosovo i da su se time  direktno umešali u unutrašnje stvari Srbije.

„Već sam rekao da se nadam da u Crnoj Gori neće doći do bratoubilačkog rata. Svako neka bira svoj put, ali dugogodišnji status Srba u Crnoj Gori je lošiji nego da su nacionalna manjina, što nisu, je ih ima više od 28 odsto”, navodi Dačić i kaže da bez obzira na toliki procenat Srba u ukupnom stanovništvu Crne Gore njih nema u državnim organizma, niti među ministrima i ambasadorima.

Napomenuo je da danas u modernom svetu, svidelo se to nekome ili ne, pitanje ljudskih prava, pa i prava naroda i verskih zajednica više nije unutrašnje pitanje, već univerzalno pitanje koje zanima sve.

Kada je reč o opoziciji na čelu sa Boškom Obradovićem, njihovom delovanju u predizbornoj kampanji a i van nje, lider SPS-a kaže da ovakav amoralan, bezočan i sramotan način, uz nasilje, pretnje i uvrede, za 30 godina koliko se bavi politikom, nije video.

Dačić ističe i da je vređanje dece predsednika Srbije i drugih funkcionera pokušaj opozicije da destabilizuju Srbiju jer je, kako kaže,  ideologija Boška Obradovića „što gore, to bolje“.

„Ja sam levičar i nacionalista u smislu da volim svoj narod ali Boško Obradović ne vodi ispravnu nacionalnu politiku. On koji napada  predsedništvo, televiziju, novinare i javne ličnosti za koje misle da podržavaju vlast, kaže da je država represivna. A da je stvarno tako bilo bi obrnuto, vlast bi napadala opoziciju i njihove aktiviste a ne bi se branila od napada“, smatra Dačić.

Kada je reč o predstojećim izborima, ističe, da bi trebalo da budu čistilište za sve one koji ne zaslužuju da kroče na političku scenu Srbije, i da je narod taj koji će da sudi i osudi, ali i izabere one koji rade u njihovom interesu.

„Očekujem ubedljivu pobedu na izborima jer je to pokazatelj da smo radili samo i isključivo u interesu srpskog naroda“, zaključio je Dačić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana